inveidar написа:...Френските комунисти нямат нищо общо с българските комунисти...
Zarrie написа:Лелеее, явно всеки тъпанар е добре дошъл за министър... нямам думи! Онемях пред главоломната простотия на уважаемия г-н.
drago написа:inveidar написа:...Френските комунисти нямат нищо общо с българските комунисти...
Мислиш ли?... Просто, по исторически причини, не са могли да се развихрят.
Обаче това ме накара да му прочета биографията; и аз си мислих, че Фредерик Жолио-Кюри е съпруг на Мария Кюри. И министърът не е прав, този човек, заедно с дъщерята на Кюри, е Нобелов лауреат по химия/1935/, така че явно има принос в науката, друг е въпросът, че около 1944 предава на Съветския съюз информация за Американската програма за изработване на атомна бомба. Та, може би не е справедливо, поне в България, да е по-популярен (яочевидно по исторически причини) от Мария и Пиер Кюри, но не му е мястото тези неща да се дискутират пред четвъртокласници.
inveidar написа:И много по-добре е още на четвъртокласниците да се обяснява колко ужасен е комунизмът!!! Какво лошо има в това?!![]()
![]()
Друг е въпросът, че там имаше по-големи ученици.
Гост написа:Zarrie написа:Лелеее, явно всеки тъпанар е добре дошъл за министър... нямам думи! Онемях пред главоломната простотия на уважаемия г-н.
А ти можеш ли да кажеш какво е допринесъл за науката Ломоносов?
Zarrie написа:Точно пък мен да питаш за Ломоносовхахаха
Не разбрах каква е точната връзка, но да, мога да кажа. Не знам до колко си запознат с едно "невзрачно" учебно заведение, нарича се "Московски държавен университет М.В. Ломоносов", но не мисля, че има нужда от лекции!...
inveidar написа:И много по-добре е още на четвъртокласниците да се обяснява колко ужасен е комунизмът!!! Какво лошо има в това?!![]()
![]()
Друг е въпросът, че там имаше по-големи ученици.
inveidar написа:Просто трябва да си живял и в двата строя, за да имаш реална преценка. Това е необходимо, но не и достатъчно условие.
inveidar написа:Zarrie, много си малък за да оценяваш един или друг обществен строй. И аз не съм съгласен с изцепките за учените, но да ми защитава някой социализЪма и комунизЪма?! Това ме вбесяваше до скоро. Сега просто си мисля, че на такива хора не трябва да се обръща особено внимание.
drago написа:Като човек с математически стил на мислене, би следвало да съзнаваш, че само факта, че нещо е кръстено на някой, не означава, че този някой е велик.
Да изброявам ли примери, колко ВУЗ-ове носеха името на Ленин и Сталин, даже вр. Мусала доста дълго време е била променена на вр. Сталин. Или пък в Германия по времето на 3-тия райх, колко забележителности са носили името на Хитлер?? Та следва ли, че тези са били титани на мисълта?
Та така,... мислете!
Zarrie написа:drago написа:Като човек с математически стил на мислене, би следвало да съзнаваш, че само факта, че нещо е кръстено на някой, не означава, че този някой е велик.
Да изброявам ли примери, колко ВУЗ-ове носеха името на Ленин и Сталин, даже вр. Мусала доста дълго време е била променена на вр. Сталин. Или пък в Германия по времето на 3-тия райх, колко забележителности са носили името на Хитлер?? Та следва ли, че тези са били титани на мисълта?
Та така,... мислете!
Разбрах аргумента ти и го приемам! Признавам, че е така, но не съм съгласен с това, че Хитлер, Сталин или Ленин НЕ СА били титани на мисълта! Позор и чиста проява на слепота би било да се твърди такова нещо.
Единственото смислено мнение измежду всичките, включително и моите, е това на Math10
math10.com написа:Господин учителю,
Ако не Ви представлява трудност , обяснете ни колко "УЖАСЕН" е бил в действителност комунизмът.Защото сама по себе си класификаията "УЖАСЕН" е същата манипулация ,каквато да речем "ЗАГНИВАЩИЯ" капитализъм.И кое по-точно според Вас е ужасно.Идеята или изпълнението.Защото към момента в България идеи няма , а изпълнението........................ няма да го коментирам.
Навсякъде се чува:"Той комунизмът беше ужасен" или "гласувайте за нас за да не са комунистите" , ама никъде не ни обясняват ,кое е толкова "УЖАСНО" и защо да постъпваме така.Това пропаганда ли е или истина?Дали не се прави опит за промиване на мозъци чрез Вас учителите , както това се правеше преди 1989г?Защо никой не смее да изложи фактите и да направи анализ на ситуацията преди и сега?
Регистрирани потребители: Google [Bot]