Диагоналите на четириъгълник са 1 и 2. Да се намери лицето му, ако отсечките, които свързват средите на срещуположните му страни са равни.
Отг.1
andrea_doll написа:Според мен при свързване върховете на средите на четириъгълника се получава правоъгълник, защото отсечките, които свързват средите на срещуположните му страни са равни. После намирам, че четириъгълникът е успоредник и от там по формулата S=(d1.d2.sin90)/2=1
Супер нахвърляно го казвам, гледах от една решена подобна задача в Интернет. За съжаление на компютъра не мога да начертая чертеж. Това, което казвам може и да не е вярно.
Edit: Тази задача я има в сайта в раздел Средна отсечка, задача 33.
strangerforever написа:andrea_doll написа:Според мен при свързване върховете на средите на четириъгълника се получава правоъгълник, защото отсечките, които свързват средите на срещуположните му страни са равни. После намирам, че четириъгълникът е успоредник и от там по формулата S=(d1.d2.sin90)/2=1
Супер нахвърляно го казвам, гледах от една решена подобна задача в Интернет. За съжаление на компютъра не мога да начертая чертеж. Това, което казвам може и да не е вярно.
Edit: Тази задача я има в сайта в раздел Средна отсечка, задача 33.
Равни са само когато диагоналите на големия четириъгълник са равни. Единственото заключение, до което можем да стигнем е, че четириъгълникът с върхове средите на страните, е успоредник със страни, два пъти по-малки от диагоналите на големия четириъгълник и остър ъгъл, равен на острия ъгъл, образуван при пресичането на диагоналите на големия четириъгълник.
amsara написа:Според мен маркираното твърдение е невярно.Четириъгълникът, образуван при свързавенето не 4-те среди е точно правоъгълник.И какъв друг би могъл да бъде, при две по две равни страни и равни помежду си диагонали.То и с ъгли това се доказва наум.
Назад към Периметър, лице, обем
Регистрирани потребители: Google Adsense [Bot], Google [Bot]