Гост написа:Здравейте, аз съм друг "гост". И аз започнах със смяна със сферични координати, но стигнах до $I=8a^2b^2c^2\int_0^1r^5e^{r^4}dr\int_0^{\frac{\pi}{2}}sin\varphi cos\varphi d\varphi\int_0^{\frac{\pi}{2}}sin^2\theta cos\theta d\theta$ и оттук до "нерешимия" $\int_0^1e^{t^2}dt$, който и мен ме затрудни.
grav написа:Гост написа:Здравейте, аз съм друг "гост". И аз започнах със смяна със сферични координати, но стигнах до $I=8a^2b^2c^2\int_0^1r^5e^{r^4}dr\int_0^{\frac{\pi}{2}}sin\varphi cos\varphi d\varphi\int_0^{\frac{\pi}{2}}sin^2\theta cos\theta d\theta$ и оттук до "нерешимия" $\int_0^1e^{t^2}dt$, който и мен ме затрудни.
Да, така е. Може бе има печатна грешка?
Гост написа:Да попитам само как успяваме да ограничим интервалите от 0 до 2*pi към 0 до pi/2, както и за другия интервал от 0 до pi към 0 до pi-2?
grav написа:Гост написа:Здравейте, аз съм друг "гост". И аз започнах със смяна със сферични координати, но стигнах до $I=8a^2b^2c^2\int_0^1r^5e^{r^4}dr\int_0^{\frac{\pi}{2}}sin\varphi cos\varphi d\varphi\int_0^{\frac{\pi}{2}}sin^2\theta cos\theta d\theta$ и оттук до "нерешимия" $\int_0^1e^{t^2}dt$, който и мен ме затрудни.
Да, така е. Може бе има печатна грешка?
Назад към Интеграли, функции, редове, граници,...
Регистрирани потребители: Google [Bot]