от drago » 09 Май 2014, 19:23
Съжалявам, че ме вкарахте в целия този филм.
Извинявам се на всички, които са виде;и в този пост или в другите ми някакво менторско отношение. Ще ми се да вярвам, че няма такова, но във всеки човек дреме някакво тщестлавие.
Може би трябва да приключа до тук, но какво да се прави трудно човек надмогва егото си.
Така, по същество. Емо, последното ти решение е ОК, няма какво да мисля, даже много подробно си го написъл, не е необходимо чак толкова. Не се зяждам, но не така стоят нещета с идеята ти от първия ти пост(всъщност 2-рия). Аз попитах по-конкретно за конструкцията, щото това как някаква част минава към по-голямото ми се видя малко неясно(макар че знаех какво искаш). Ти почваш да ме финтираш, че не са необходими повече обяснения, но от теб да мине пишеш неще като формална конструкция. Аз отговарям като ти посочва дефекта(не стягай от думата, ама е така) в този алгоритъм. Ти се съгласяваш, като казваш, че ще го мислиш допълнително. И правиш един маньовър като пускаш една картинка (оцветена) с решението за 3 множества. И ме питаш така добре ли е. Тук ми е ясно, че имаш проблем чисто технически да изразиш конструкцията в общия случай. Междувременно и други се включват с разни двусмислени обяснения и аз предлагам да се придържаме към ... така де да е по-строго. На което почваш да ми пробутваш педагогики как да се обяснява, което леко ме влуди, защото някак аз излизам тоя дето не разбира какво искаш да ми кажеш.
И ти казвам, че това е решение за 3 множества. И се почва... какво като е за 3, за 4 е същото, за 5 пак е така. Ами хубаво. ако така мислиш защо на два пъти ме питаш върно ли еразсъждението. Защо ти е моето мнение?
И така ли ще обясняваш на твоите ученици? Плющиш им един частен случай и им казваш и нататъка е същото.
Сега, на мен ми е ясно, че 4,5, n е същото, ама нали трябва да се напише в крайна сметка. Въпросът в тази задача не е в идеята- тя е ясна, а в техниката на оформление. И защо мислиш, че техниката не е важна? Ми не искам никого да уча как формално да си излага идеите, ама не ми прехвърляй проблемите си. Докато го писах това, видях и тази последната простотия на Митов. Нещата вече стават гнусни и след като някой не разбира за какво става въпрос за негова смета да е.
Не ми се спори повече и не смятам да продължавам повече.