Xixibg написа:Между другото никой не се пробва на 3-тата задача за 12 клас......
Ще пусне ли някой решение или да напиша аз , че от спорове остана нерешена
Xixibg написа:Още един мой пропуск.
Оказа се че в Определението за корени на уравнение съществува понятието "един двоен корен".
Така да се каже "два еднакви корена"<=>"един двоен корен" , което също е леко двусмислено....
Ама какво да се прави...,а ни учеха че 2 не е равно на 1
ptj написа:Освен това в условието е казано "две решения", а не "два корена", има известна разлика...
Да,strangerforever написа:Xixibg написа:Още един мой пропуск.
Оказа се че в Определението за корени на уравнение съществува понятието "един двоен корен".
Така да се каже "два еднакви корена"<=>"един двоен корен" , което също е леко двусмислено....
Ама какво да се прави...,а ни учеха че 2 не е равно на 1
"Определение за корени на уравнение", шегуваш се, нали?
inveidar написа:Пак ще повторя - това е олимпиада по математика, а не по български език!!! Според мен авторите са длъжни да пояснят максимално за какво иде реч! Ако трябва да се проверяват тънкостите на родния език, то това е пълна глупост и нелепост!!! Това вече не е математика, а перверзия!!!![]()
![]()
Няма ли кой да ме подкрепи?!
ptj написа:Не са длъжни, защото е съществена част от решението. Участните би трябвало сами да съобразят кога има 3 решения и кога 2.
П.П. В продължение на 6 години съм ходил поне на 4 републикански състезания, без олимпиадите в това число. Имам поне малко практика как се отнасят комисиите по задачите към подобни проблеми.
ptj написа:Не са длъжни, защото е съществена част от решението. Участните би трябвало сами да съобразят кога има 3 решения и кога 2.
П.П. В продължение на 6 години съм ходил поне на 4 републикански състезания, без олимпиадите в това число. Имам поне малко практика как се отнасят комисиите по задачите към подобни проблеми.
ptj написа:Контестациите могат и да не бъдат уважени. Само ако участник по време на състезанието зададе въпрос, комисията е длъжна да му отговори, а след това да уведоми за съдържанието на дискусията всички останали състезатели (вкл. и намиращите се в различни стаи).
Назад към Състезания за 9 - 12 клас
Регистрирани потребители: Google [Bot]