Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Републикански кръг на олимпиадата по математика 2012

Re: Републикански кръг на олимпиадата по математика 2012

Мнениеот Гост » 02 Юни 2012, 02:07

1-ви е общинският, на него всички класове имат различни задачи, но като цяло са от типа на х^2 = 9.
2-ри е областният. На него 9 и 10 имат няколко общи задачи, същото важи и за 11 и 12. На него Хартарски има 30.
3-ти е националният. 9-12 клас имат общи задачи. Първите 12 се пускат на контролни. На него Хартарски е 13-ти (заедно с още едно момче от Варна, което досега не е било споменато досега на нито едно място).
4-ти е подборният (т.е. контролните). Първите 6 влизат в отбора за МОМ.
Гост

Мнениеот Гост » 02 Юни 2012, 02:07

Забравих да уточня - първите трима от 3-ти + 4-ти.
Гост

Мнениеот Гост » 02 Юни 2012, 07:08

V tazi tema pishat qvno samo hora ot provinciyata. V golemiya grad se raboti po drugi principi. Komisiyata ima pravo da izbere kogoto si iska za otbora I za kontrolnite I za posledniya krug na olimpiadata.
Гост

Мнениеот inveidar » 02 Юни 2012, 07:57

Гост написа:V tazi tema pishat qvno samo hora ot provinciyata. V golemiya grad se raboti po drugi principi. Komisiyata ima pravo da izbere kogoto si iska za otbora I za kontrolnite I za posledniya krug na olimpiadata.

Ти явно не си добре, моето момче!!! :twisted: :twisted: :twisted:Ние от провинцията да не би да ядем доматите с колците, бе, умнико?!?!?!
По-добре малко акъл, но навреме!!!
Аватар
inveidar
Математик

Рейтинг: 689

Мнениеот Xixibg » 02 Юни 2012, 13:29

Гост написа:1-ви е общинският, на него всички класове имат различни задачи, но като цяло са от типа на х^2 = 9.
2-ри е областният. На него 9 и 10 имат няколко общи задачи, същото важи и за 11 и 12. На него Хартарски има 30.
3-ти е националният. 9-12 клас имат общи задачи. Първите 12 се пускат на контролни. На него Хартарски е 13-ти (заедно с още едно момче от Варна, което досега не е било споменато досега на нито едно място).
4-ти е подборният (т.е. контролните). Първите 6 влизат в отбора за МОМ.

E преди време областният беше 3-ти кръг и задачите бяха общи 8-11клас.Националният беше 4-ти и там задачите бяха общи 8-11клас.А контролните за националния отбор бяха след това и въобще не бяха кръг от олимпиада....
Xixibg

Мнениеот drago » 02 Юни 2012, 14:58

А някой може ли да постне, ако знае, задачите от тазгодишното контролно за националния отбор. Любопитно ми е...
drago
Математик

Рейтинг: 517

Мнениеот Гост » 02 Юни 2012, 19:59

drago написа:А някой може ли да постне, ако знае, задачите от тазгодишното контролно за националния отбор. Любопитно ми е...

Кой ли се интересува вече от задачи.
Гост

Мнениеот drago » 03 Юни 2012, 10:13

A защо не, какъв е проблема! Или предпочиташ четеш горните простотии на разни дървени философи?
drago
Математик

Рейтинг: 517

Мнениеот Гост » 03 Юни 2012, 10:17

drago написа:A защо не, какъв е проблема! Или предпочиташ четеш горните простотии на разни дървени философи?

Не се обиждай, въпросът явно е реторичен.
Гост

Мнениеот anotherone » 03 Юни 2012, 13:36

Бих искал и аз да изкажа своето мнение,колкото и некомпетентно да е.Класирах се за националния кръг(няма да споменавам кой клас съм) и там се представих сравнително добре(не бях на дъното :D ).Първо да кажа,че на областния кръг от областната комисия(няма да споменавам в кой град,но не е София) получих точно 32 точки,в последствие от националната също 32т.На скоро разговарях с едната проверяваща Госпожа(от област. комисия).Питах я ,дали са ми ударили едно рамо,а тя ми каза,че съм имал пропуски,но съм си заслужил напълно точките.Може би ме излъга,но и аз като си ги пресмятах наум(след като излязоха решенията),получавах всеки път към 31-33.Та сега как да не се чувствам ощетен,като от софийските 9токласници,10токласници и 11токласници до националния кръг са допуснати и хора с по 28т.,30т.(от областната комисия,а са предложени и с 25-26т.).Извинявам се много,ама правилата в София са същите и като в Разлог(например,не е съм от там :D ).Ясно е ,че нац. комисия(и не само)подкрепя софиянци.Ако искаме да се подобри положението,трябва всичко да се прави точно.32т. и нагоре-класира се.По-малко от 32т.-НЕ се класира.Толкова!Няма такива глупости 5.50и т.н.Докато правилата се изкривяват ще е така-ще западаме като сила в математиката все повече.
Сега да кажа и няколко думи за "Комисията".Бил съм на лекции и на Николков и на Бойваленков.От началото ги боготворях,ама постепенно мнението ми за тях се промени.И наистина както каза някой малко по в началото,изглежда е време за смяна,те просто не могат да оправдаят очакванията.Извинявам се,че толкова негативно пиша по тяхно име,но за мен това си е самата истина.М/у другото не,че е по-темата,ама съм бил на лекции и на Сава Гроздев и неговите най-много ми харесаха. :) Струва ми се,че ни трябват повече хора като него...
anotherone
Нов

Рейтинг: 0

Мнениеот mkmarinov » 07 Юни 2012, 22:54

anotherone написа:М/у другото не,че е по-темата,ама съм бил на лекции и на Сава Гроздев и неговите най-много ми харесаха. :) Струва ми се,че ни трябват повече хора като него...

Ти май не знаеш най-известната история за Сава Гроздев :lol:
mkmarinov
Математиката ми е страст

Рейтинг: 15

Мнениеот Гост » 08 Юни 2012, 13:41

А ти знаеш ли я? Ако си сигурен, разкажи я, да я разберем и ние. Щото тази работа започва да прилича на приказката за сестрата, дето била упражнявала най-древната професия, пък човекът изобщо нямал сестра. Сещаш ли се?
Гост

Мнениеот Гост » 08 Юни 2012, 13:49

Гост написа:А ти знаеш ли я? Ако си сигурен, разкажи я, да я разберем и ние. Щото тази работа започва да прилича на приказката за сестрата, дето била упражнявала най-древната професия, пък човекът изобщо нямал сестра. Сещаш ли се?

Де да беше така.
Гост

Мнениеот mkmarinov » 08 Юни 2012, 16:05

Гост написа:А ти знаеш ли я? Ако си сигурен, разкажи я, да я разберем и ние. Щото тази работа започва да прилича на приказката за сестрата, дето била упражнявала най-древната професия, пък човекът изобщо нямал сестра. Сещаш ли се?

"Те като научат за сестра ти, ходи разправяй, че си нямал сестра после"

Иначе, не толкова абстрактно, не се интересувам от вернотата на тази история - самото ѝ наличие е достатъчно.
mkmarinov
Математиката ми е страст

Мнениеот inveidar » 08 Юни 2012, 20:23

Маринов, за каква история става въпрос? Кажи да разберем и ние. Или замълчи завинаги по този въпрос. Иначе е някак си просташко. :evil: Ако знаеш аз колко истории знам за кой ли не...
По-добре малко акъл, но навреме!!!
Аватар
inveidar
Математик

Рейтинг: 689

Мнениеот mkmarinov » 08 Юни 2012, 23:21

Стоянов, говоря за следното:
Изображение
в една тема от стария форум, като автор на статията е упоменат Емил Колев.

А може и ти някоя историйка да кажеш, щом толкова много ги знаеш :lol:
mkmarinov
Математиката ми е страст

Мнениеот Гост » 09 Юни 2012, 08:44

anotherone написа:Бих искал и аз да изкажа своето мнение,колкото и некомпетентно да е.Класирах се за националния кръг(няма да споменавам кой клас съм) и там се представих сравнително добре(не бях на дъното :D ).Първо да кажа,че на областния кръг от областната комисия(няма да споменавам в кой град,но не е София) получих точно 32 точки,в последствие от националната също 32т.На скоро разговарях с едната проверяваща Госпожа(от област. комисия).Питах я ,дали са ми ударили едно рамо,а тя ми каза,че съм имал пропуски,но съм си заслужил напълно точките.Може би ме излъга,но и аз като си ги пресмятах наум(след като излязоха решенията),получавах всеки път към 31-33.Та сега как да не се чувствам ощетен,като от софийските 9токласници,10токласници и 11токласници до националния кръг са допуснати и хора с по 28т.,30т.(от областната комисия,а са предложени и с 25-26т.).Извинявам се много,ама правилата в София са същите и като в Разлог(например,не е съм от там :D ).Ясно е ,че нац. комисия(и не само)подкрепя софиянци.Ако искаме да се подобри положението,трябва всичко да се прави точно.32т. и нагоре-класира се.По-малко от 32т.-НЕ се класира.Толкова!Няма такива глупости 5.50и т.н.Докато правилата се изкривяват ще е така-ще западаме като сила в математиката все повече.
Сега да кажа и няколко думи за "Комисията".Бил съм на лекции и на Николков и на Бойваленков.От началото ги боготворях,ама постепенно мнението ми за тях се промени.И наистина както каза някой малко по в началото,изглежда е време за смяна,те просто не могат да оправдаят очакванията.Извинявам се,че толкова негативно пиша по тяхно име,но за мен това си е самата истина.М/у другото не,че е по-темата,ама съм бил на лекции и на Сава Гроздев и неговите най-много ми харесаха. :) Струва ми се,че ни трябват повече хора като него...

Копирам го, за да не изчезне, току виж anotherone се сетил, че не е добре да се представяш за друг човек.
Гост

Мнениеот anotherone » 09 Юни 2012, 18:51

Нещо не разбрах,какъв друг човек?
anotherone
Нов

Мнениеот Гост » 12 Юни 2012, 14:14

Гост написа:Komisiyata e precenila koi da se klasira, ne vijdam kakvo ima da se komentira poveche. Nqma nishto skandalno, nepravilno i t.n. Tova koi kakuv rezultat ima, kolko tochki e izkaral, i t.n. nqma nikakvo znachenie.

Извинявам се "гостенино", но математиката е точна наука.......комисия може да прецени изпълнението на ансамбъл по художествена гимнастика, но не и резултатите от задачи по математика!!!!! Момче, мисля, че не си запознат с фактите или просто си някой "връзкарчо". Аз твърдя, че имам доста детайлен поглед върху нещата. Според мен става дума за нагли фалшификации. Първо, в протокола на РИО София е предложен за трети кръг само Никола, който единствен има нужните 35 точки. После на сайта на МОМН се появява втори протокол - без точки, в който има още три имена. Неприятно впечатление ми направи, че в него са поставили Кортезов-младши, който има само 18 точки според протокола на РИО. Не е учудващо, че този протокол не е подписан, защото и тримата добавени нямат нужните минимални 32 точки. След сигнал на възмутен родител, доколкото знам от Варна, на сайта се качва трети протокол. В него вече Кортезов - младши го няма, но пък на другите двама - Ивайло и Мартин - са дадени по 2 точки, за да се класират на 3-ти кръг. После от ТВ -то разбрах, че има още едно протоколче, в което вече няма точки, но пък 4 момчета имат оценки 5,50. Това според мен е двоен аршин - на едни им пишат точки, на други оценки. Не ви ли се струва, че протоколите се пишат за да прикрият гафове и да пробутат връзкари?
Гост

Мнениеот Гост » 13 Юни 2012, 11:11

Komisiqta e precenila na koi da se napishe 5.50 i na koi ne. Spored men tryabva da bude oshte po diferencirano - nqkoi da ima 5.53 naprimer ili 5.79. Taka po edna edinica do 6.00.

A inache, po-seriozno po temata, spored men nai-vajnoto e che vuprosniyat uchenik dopusnat do kontrolni za mejdunarodna, se e klasiral v otbora v kraina smetka. Taka che pravilno e bil pusnat ot komisiyata (kontrolnoto za otbora e nai-trudniyat krug taka da se kaje i toy si e navaksal tochkite koito e izgubil ot 4-tiya krug).

Matematikata ne e chak tolkova tochna nauka i broyat tochki koito nqkoi moje da izkara zavisi ot mnogo faktori vkliuchitelno nastroenieto na proveryavashtiya. Ti imash detailen pogled vurhu neshtata ot poziciyata na vuzmuten grajdanin :lol: ili puk na uchastnik koito e oshteten. Komisiyata nqma nikakva polza da probutva vruzkari zashtoto suotvetnite vruzkari nqma da se predstavyat dobre na mejdunarodnata olimpiada v kraina smetka. Kato se qvi Kortezov ili nqkoi si drug na nacionalniya krug i izkara 40 tochki, ne smqtash li che si e zaslujil v kraina smetka "klasiraneto".

Lesno e da se pishat anonimni suobshteniya kato tvoeto i kato nqkoi drugi v tazi tema, po-trudno e da se reshavat zadachi po matematika i oshte po-trudno e da se qvi chovek na mejdunarodna olimpiada. Zatova i napisah nqkolko posta, s koito se podigravam na vuprosnite komentatori koito mnogo govoryat i malko mislyat (moite postove se poznavat zaradi upotrebata na latinica, za koeto se izvinyavam no nqmam kirilica). Ochevidno v sluchaya ima narushavane na pravilata, no oshte po-ochevidno tova narushavane ili po-skoro izkrivyavane e napulno opravdano.
Гост

Мнениеот Математчо » 13 Юни 2012, 13:02

ЦИТАТ: Ochevidno v sluchaya ima narushavane na pravilata, no oshte po-ochevidno tova narushavane ili po-skoro izkrivyavane e napulno opravdano

Е какво да коментираме повече, след като и опонентите ми признават, че има потъпкване на правилата и го оправдават.

А относно това, че момчето правилно било допуснато и го доказало, ще отговоря, че има още стотици момчета и момичета, които ако бъдат "побутнати и подпомогнати" също ще се "докажат".

Омръзна ми....не, не ..... ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ВРЪЗКАРИ!!!!!!!!!!!!
Математчо
Нов

Мнениеот Гост » 13 Юни 2012, 13:20

Az ne sum ti oponent, prosto kazvam kakvo mislq po vuprosa. Vruzkar e tvurde silna duma za tozi sluchai. Nqma 100 momcheta i momicheta koito biha izkarali tozi broy tochki na kontrolno za mejdunarodna (osven ako ne im se dadut zadachite predvaritelno, za koeto v sluchaya nqma i namek). Nqma i tolkova kaduren uchastnik kato vuprosnoto momche koeto v krayna smetka e klasirano (pogledni tochkite ot N na broy sustezaniya v koito e uchastvalo).

Suglasen sum che pravilata na olimpiadata sa narusheni (za tova nqma i smisul da se spori tui kato e ochevidno, tova pravilno za 5.50 i ne znam kakvo si e napulno izmisleno i nqma nikakva vruzka s olimpiada na koqto se ocenyava s tochki, a ne s ocenki). Ot druga strana, suglasen sum i s reshenieto na komisiyata da dopusne uchastnika. Tryabva da se pravyat jertvi vse pak za da moje horata koito shte se predstavyat nai dobre na olimpiadata, da se klasirat za neya.
Гост

Мнениеот Гост » 13 Юни 2012, 13:52

Че в крайна сметка ако разсъждаваме както пича с латиницата (нали нямаш нещо против така да те наричам? И аз коментирам като гост, така е по-сигурно), за чий пенис е тоя областен кръг, като винаги могат да се викнат по десетина човека от клас по репутация?
Гост

Мнениеот grav » 13 Юни 2012, 14:07

Mai vzimate sustezaniata tvyrde seriozno.
grav
Математиката ми е страст

Рейтинг: 370

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания за 9 - 12 клас