Гост написа:V tazi tema pishat qvno samo hora ot provinciyata. V golemiya grad se raboti po drugi principi. Komisiyata ima pravo da izbere kogoto si iska za otbora I za kontrolnite I za posledniya krug na olimpiadata.
Гост написа:1-ви е общинският, на него всички класове имат различни задачи, но като цяло са от типа на х^2 = 9.
2-ри е областният. На него 9 и 10 имат няколко общи задачи, същото важи и за 11 и 12. На него Хартарски има 30.
3-ти е националният. 9-12 клас имат общи задачи. Първите 12 се пускат на контролни. На него Хартарски е 13-ти (заедно с още едно момче от Варна, което досега не е било споменато досега на нито едно място).
4-ти е подборният (т.е. контролните). Първите 6 влизат в отбора за МОМ.
drago написа:А някой може ли да постне, ако знае, задачите от тазгодишното контролно за националния отбор. Любопитно ми е...
drago написа:A защо не, какъв е проблема! Или предпочиташ четеш горните простотии на разни дървени философи?
anotherone написа:М/у другото не,че е по-темата,ама съм бил на лекции и на Сава Гроздев и неговите най-много ми харесаха.Струва ми се,че ни трябват повече хора като него...
Гост написа:А ти знаеш ли я? Ако си сигурен, разкажи я, да я разберем и ние. Щото тази работа започва да прилича на приказката за сестрата, дето била упражнявала най-древната професия, пък човекът изобщо нямал сестра. Сещаш ли се?
Гост написа:А ти знаеш ли я? Ако си сигурен, разкажи я, да я разберем и ние. Щото тази работа започва да прилича на приказката за сестрата, дето била упражнявала най-древната професия, пък човекът изобщо нямал сестра. Сещаш ли се?

anotherone написа:Бих искал и аз да изкажа своето мнение,колкото и некомпетентно да е.Класирах се за националния кръг(няма да споменавам кой клас съм) и там се представих сравнително добре(не бях на дъното).Първо да кажа,че на областния кръг от областната комисия(няма да споменавам в кой град,но не е София) получих точно 32 точки,в последствие от националната също 32т.На скоро разговарях с едната проверяваща Госпожа(от област. комисия).Питах я ,дали са ми ударили едно рамо,а тя ми каза,че съм имал пропуски,но съм си заслужил напълно точките.Може би ме излъга,но и аз като си ги пресмятах наум(след като излязоха решенията),получавах всеки път към 31-33.Та сега как да не се чувствам ощетен,като от софийските 9токласници,10токласници и 11токласници до националния кръг са допуснати и хора с по 28т.,30т.(от областната комисия,а са предложени и с 25-26т.).Извинявам се много,ама правилата в София са същите и като в Разлог(например,не е съм от там
).Ясно е ,че нац. комисия(и не само)подкрепя софиянци.Ако искаме да се подобри положението,трябва всичко да се прави точно.32т. и нагоре-класира се.По-малко от 32т.-НЕ се класира.Толкова!Няма такива глупости 5.50и т.н.Докато правилата се изкривяват ще е така-ще западаме като сила в математиката все повече.
Сега да кажа и няколко думи за "Комисията".Бил съм на лекции и на Николков и на Бойваленков.От началото ги боготворях,ама постепенно мнението ми за тях се промени.И наистина както каза някой малко по в началото,изглежда е време за смяна,те просто не могат да оправдаят очакванията.Извинявам се,че толкова негативно пиша по тяхно име,но за мен това си е самата истина.М/у другото не,че е по-темата,ама съм бил на лекции и на Сава Гроздев и неговите най-много ми харесаха.Струва ми се,че ни трябват повече хора като него...
Гост написа:Komisiyata e precenila koi da se klasira, ne vijdam kakvo ima da se komentira poveche. Nqma nishto skandalno, nepravilno i t.n. Tova koi kakuv rezultat ima, kolko tochki e izkaral, i t.n. nqma nikakvo znachenie.
Назад към Състезания за 9 - 12 клас
Регистрирани потребители: Google [Bot]