Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Областен кръг - само един ден?

Областен кръг - само един ден?

Мнениеот Гост » 20 Фев 2013, 11:12

Искам да попитам дали областният кръг на олимпиадата по математика тази година ще е само един ден (25и февруари), както е обявено в календарния план, или два, като е било винаги досега?
Гост

Re: Областен кръг - само един ден?

Мнениеот Гост » 20 Фев 2013, 11:29

Един. Поредната малоумна простотия на хората, които организират състезанията. И после Николов да не се чуди защо сме били тъпи и сме излагали България на МОМ, при положение, че на ръководителите на националните отбори явно им е през пениса.
Гост

Мнениеот Гост » 20 Фев 2013, 21:37

Простотия, наистина. Като се има предвид характера на задачите, никога не е изключено някой иначе добър да не реши някоя. Малшанс, наистина, но се случва. И после случайни хора се озовават на националния.
Гост

Мнениеот Гост » 21 Фев 2013, 00:04

Гост написа:Простотия, наистина. Като се има предвид характера на задачите, никога не е изключено някой иначе добър да не реши някоя. Малшанс, наистина, но се случва. И после случайни хора се озовават на националния.

Еееее, това е велика глупост! Тия случайните хора, дето се озовават случайно в националния, случайно ли са решили задачите, че не можах да схвана??? :shock:
Гост

Мнениеот Гост » 21 Фев 2013, 05:38

Някой да ми обясни логиката подборът за състезание, на което се дават 6 задачи, да става чрез състезание с 3-4 задачи. Срам и позор за организаторите. От доста време дълбаят надолу, но вече удариха дъното. Чудя се догодина, когато го продънят, какво ли ще се случи...

И един съвет от мен - ако някъде се приемат залози за участващите на МОМ, заложете цялото си имущество на негово величество Хартарски. :)
Гост

Мнениеот Гост » 21 Фев 2013, 08:26

Под случайни хора имам предвид, че е по-голям шансът, ако нямаш големи възможности, да се справиш добре с три задачи, отколкото с шест. И обратното - да се издъниш с три задачи. Сигурно знаеш как понякога един ден е по-силен за даден състезател от друг, макар да са с равни възможности иначе. Еми, това е малко като на случаен принцип да изберат един от двата състезателни дни. И да не помислиш, че снобея с това "случайни хора", аз съм от тези, които обикновено не се класират за националния. Просто ми помни думите - тази година на националния ще има малко повече изненади от обикновено. Иначе обичайните заподозрени сигурно ще се справят повече от прекрасно.
Гост

Мнениеот Гост » 25 Фев 2013, 21:21

Как мина пародията на областен кръг?
Гост

Мнениеот drago » 25 Фев 2013, 22:53

Защо да е пародия? Преди малко видях задачите, харесаха ми. Наистина по-добре беше да има 2 състезателни дни, не знам защо се е взело такова решение.
Единият състезателен ден е най-малкия проблем за подготовката и селектирането на отбора. Има много по съществени фактори, например липсата на подготовка, която и с 5 състезателни дни си остава!
Иначе, ако четеш постовете по-горе можеш да паднеш от смях от простотии. Като всеки форум- по лесно е да бъдеш дървен философ отколкото да решиш или коментираш конкретна задача.
drago
Математик

Рейтинг: 517

Назад към Състезания за 9 - 12 клас