allier написа:И аз им пожелавам успех! Да изкарат четен (не просто число, и не точен квадрат) брой медали и нечетен брой златни!
ins- написа:Това, че никой не се занимава с учениците не трябва да ги отчайва. Аз съм учил в гимназия в малък град математика по 2 часа седмично, не съм имал достъп до ресурси, но това не ми попречи да вляза в университет с максималния възможен бал и да стигна до 5-то място на областен кръг. На спокойствие и с малко повече време реших 4 от 6-те, за другите нямах шанс - просто не бях чувал за теория на числата и функционален анализ. Въпроса е да се покрие минимума знания, оттам - нататък всеки трябва да дълбае и да не си мисли, че училището ще го подготви за живота и каквато и да е конкурентна среда.
Хубаво е, че в някои училища има практика учители и ученици да сменят местата си за един ден, но лошото е, че учениците не могат да се поставят на местата на учителите за повече време и да преживеят техните несгоди, както и обратното. В крайна сметка не са виновни нито едните, нито другите, а едни други хора.
Назад към Състезания за 9 - 12 клас
Регистрирани потребители: Google [Bot]