Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Олимпиада по Математика-9 клас

Олимпиада по Математика-9 клас

Мнениеот Mr.G{}{}Fy » 27 Фев 2010, 01:47

Здравейте искам да ви питам олимпиадата по математика за 9 клас такива задачи ли включва :

зад.1 Решете:

а) Системата:
x2-x.y+y=1
2x2+5.x.y+2y2=5

б) Уравнението:
\frac{1}{2x-1 } -\frac{1}{ x-4}=\frac{1}{x-2 } -\frac{1}{2x+1 }

зад.2
Двама велосипедисти тръгнали едновременно един срещу друг от два пункта А и В.При срещата се оказало,че велосипедистът от А е изминал 10км по-малко от велосипедиста от В.Те продължили да се движат със същите скорости без да сменят посоката.Велосипедистът от А пристигнал в В 3 часа след срещата,а другият пристигнал в А 1 час и 20 минути след срещата.Намерете разстоянието между А и В и скоростите на всеки от велосипедистите.

зад.4
Даден е триъгълник АВС,в който ъгъл АСВ=60°.Точка Д лежи върху описаната около триъгълник АВС окръжност и е диаметрално противоположна на С.Точка М е среда на страната АВ,а H е симетрична на Д относно М.
а) Да се докаже,че H e ортоцентър на триъгълник АВС
б)Ако радиусът на описаната около триъгълник АВС окръжност е 6см,то намерете дължината на СH.

Питам ви тъй като Неделя Тоест утре съм на олимпиада и искам да знам за какъф шок да се подготвя :D :D :D в интернет търсих обаче се намирам някфи много трудни задачи и то те са от национални олимпиади и тем подобни :roll: :roll: :roll: така че ако не са това задачите моля някои да пусне подобни,за да знам за какво иде реч :roll: :roll: :roll: и също Така да ви пиТам тази олимпиадата тъй като това са води общински кръг ако не са лъжа материала включва ли подобност и тия работи по геометрия ръй като ние преди 2-3 4аса почнахме раздела геометрия и да знам ако ще има нещо такова да мога да схвана нещо :roll: :roll: :roll: мерси Предварително :? :? :?
Mr.G{}{}Fy
Математиката ми е страст

Рейтинг: 16

Re: Олимпиада по Математика-9 клас

Мнениеот Станислав » 27 Фев 2010, 10:30

Ако не се лъжа, миналата година именно тази тема ни се падна в Пловдив, тъй че отговорът на въпроса е ДА. Относно втория ти въпрос - не, не включва. Задачите по геометрия са със знания за 8 клас, но на 2ри кръг нещата стоят другояче, но засега си гледай Общинския кръг и не се панирай ;]
Станислав
Напреднал

Рейтинг: 1

Мнениеот Mr.G{}{}Fy » 27 Фев 2010, 13:25

Мерси много успокои ме тъй като госпожата ми ми беше дала нещо като подготовка за олимпиада и то беше мн по-трудно :geek: и Искам да ви питам има ли някакви други видове задачи тъй като този образец пише 1,2 и 4 задача а няма 3-та правописна грешка ли е било или просто 3-та задача не е написана :roll: :roll: :roll: и Искам да помоля някой да ми напише основата на геометричната задача за да разбера дали съм тръгнал по правилния път да доказвам :roll: :roll: и Ако някой има отговорите на тая олимпиада смисъл на 1вите 2-3 задачи само самите отговори ако може да ги постне :)
Mr.G{}{}Fy
Математиката ми е страст

Мнениеот sisoko15 » 28 Фев 2010, 13:09

[tex]\frac{1}{2x-1}-\frac{1}{x-4}=\frac{1}{x-2}-\frac{1}{2x+1}[/tex]

[tex]x_1=-3, x_{2/3}=\frac{3\pm \sqrt{6}}{2}[/tex]?
sisoko15
Нов

Рейтинг: 2

Мнениеот Mr.G{}{}Fy » 10 Мар 2010, 23:05

Сега Пък искам да питам за общинския кръг за Търговище някой ако има задачи от миналите години,че нз изобщо госпожата ни ше ни даде ли да видим за кфо иде реч :oops: моля ако някой може да намери задачи да постне :) :) :) Мерси предварително
Mr.G{}{}Fy
Математиката ми е страст

Назад към Състезания за 9 - 12 клас