ако ъгъл \alpha е този ъгъл чиито тангенс е равен на най-малката стойност на корените на уравнението 
За трета

Ето и по-голяма картинка защото не се виждат много ясно http://i224.photobucket.com/albums/dd14 ... 1267359203
ако ъгъл \alpha е този ъгъл чиито тангенс е равен на най-малката стойност на корените на уравнението 

Станислав написа:Nqmam kirilica v momenta na kompa i zaradi tova pisha taka. Temata za 10 klas dneska otkroveno si beshe dosta elementarna (chak da ti se otshte da reshavash s kef zadachite) - pod nivoto na kontrolnite. shte pomesta vtorata zadacha, zashtoto e moje bi edinstvenata interesna v temata:
Daden e triugulnik ABC i [tex]\angle C=60^\circ[/tex]. AA1 , BB1 - visochini, presichashti se v H.
a) Ako [tex]S_{A1B1C}=4 cm^4[/tex], to kakvo e [tex]S_{ABC}[/tex].
b) Ako s R oznachim radiusa na opisanata okolo ABC okrujnost da se dokaje, che CH=R.
Егати и тъпата задачаСтанислав написа:Nqmam kirilica v momenta na kompa i zaradi tova pisha taka. Temata za 10 klas dneska otkroveno si beshe dosta elementarna (chak da ti se otshte da reshavash s kef zadachite) - pod nivoto na kontrolnite. shte pomesta vtorata zadacha, zashtoto e moje bi edinstvenata interesna v temata:
Daden e triugulnik ABC i [tex]\angle C=60^\circ[/tex]. AA1 , BB1 - visochini, presichashti se v H.
b) Ako s R oznachim radiusa na opisanata okolo ABC okrujnost da se dokaje, che CH=R.
SV.SV написа:Станислав написа:Nqmam kirilica v momenta na kompa i zaradi tova pisha taka. Temata za 10 klas dneska otkroveno si beshe dosta elementarna (chak da ti se otshte da reshavash s kef zadachite) - pod nivoto na kontrolnite. shte pomesta vtorata zadacha, zashtoto e moje bi edinstvenata interesna v temata:
Слави, тя се решава на ум![]()
1/2 е коеф на подобие за двата, значи 1/4 е отношението на лицата.
2; [tex]R=R_{CHB}=>2R=\frac{CH}{ sin30^\circ } =>CH=R[/tex]
Станислав написа: Malko po-slojni zadachi nqma da navredqt..
Назад към Състезания за 9 - 12 клас
Регистрирани потребители: Google [Bot]