Здравейте,
Имам два задачи с окръжности, които не мога да реша по никакъв начин и моля някой да ми помогне като ми даде някакви насоки и упътвания. Ще съм много благодарна!
Това са условията на задачите:
1. Зададена е окръжност (абсциса и ордината на центъра и радиус) и m точки в равнината (абсциса и ордината). Да се състави алгоритъм и напише програма за намиране най-отдалечената точка от центъра на окръжността.
По тази имам леко начало, което съм почти сигурна че е грешно, но все пак ще го споделя....
#include "stdafx.h"
#include<iostream>
#include<stdlib.h>
int main()
{
using namespace std;
system("chcp 1251");
int k, x, y, r, m, x1, y1;
cout << "Въведете стойностите на окръжността: ";
cout << "x= "; cin >> k;------ за тук не съм сигурна дали и трите стойности ще се
cout << "y= "; cin >> k;----- запаметят в k или само последната въведена
cout << "r= "; cin >> k;-----т.е дали не и сменям само стойностите...
cout << "Въведете броя на точките: "; cin >> m;
cout << "Въведете стойностите на точките: ";
За стойностите съм отделила x1 и y1, но те ще се повторят m пъти....m пъти трябва да се въведат и от там вече да се направи може би с условен оператор или нз...да се провери коя е най-далечната...
return 0;
}
Извинявам се, ако в това няма нищо вярно или поне нещо в правилна посока!!!
2. Зададени са k окръжности(абсциса и ордината на центъра и радиус) и m точки (абсциса и ордината). Да се състави алгоритъм и напише програма за извеждане номерата на точките, които лежат в първата окръжност, номерата на точките, които лежат във втората окръжност и т.н. до последната окръжност.
Благодаря отново предварително на всеки, който ще отдели малко време за мен!!!

Меню