Да се състави Application на Java имащ следната функционалност:
1.-начертава окръжност с радиус около 100 пиксела
2.- при щракване с мишката вътре в кръга той сменя цвета си, а вън от него-не.
Не съм сигурна изобщо дали мисля правилно, но смятам, че за решаването на задачата е необходимо да се създаде клас окръжност примерно и в него да се зададе стойност на центъра и радиуса. Предполагам, че по някакъв начин трябва да се зададе и цвят, за да може да се смени в изпълнението на програмата. Някак си в условието трябва да влезе щракването с мишката (това нямам никаква идея как ще стане) и евентуално накрая с условие да се завърти цялата история със смяната на цвета. За условието предполагам самото щракване ще се разгледа като координати на точка и ще трябва да се определи дали тази точка лежи във или извън окръжността, или пък е на периферията и съответно да се случи необходимото със смяната на цветовете...съответно
x<R точката е в окръжността
x>R - точката е извън окръжността
x==R- точката лежи на периферията на окръжността
Основният ми проблем е, че имам много слаба практическа подготовка и всичкото това опитвайки се да го напиша в Eclipse той просто ще гръмне...имам хиляди грешки и нямам идея как да ги оправя....бих била благодарна, ако някой ми помогне и за да не изглежда, че едва ли не чакам някой да ми направи задачата, ще сложа кода, който съм написала макар и пълен с грешки
П.С. Ако нещо в молбата ми изглежда абсурдно и неуместно за Вас, моля подминете темата и не губете времето и на двете страни в излишни спорове и обиди. Не се смятам за велик програмист и едва ли някога ще стигна до някакво конкурентно ниво, но все пак имам силното желание да науча нещо. БЛАГОДАРЯ!!!!
public class Circle {
int r=100, x=100, y=100;
private String color;
public String getColor() {
return this.color;
}
public void setColor(String color) {
this.color = color;
}
public Circle() {
this.color = "red";
}
public Circle (String color) {
this.color=color;
}
}
това май е класа, за който говоря от тук нататък нямам идея как да вмъкна мишата в играта и после да създам if......
опитах се да създам някаква променлива Mause на която зададох някакви стойности и след това с нещо като условие да го свържа с окръжността, но съответно не работи.....

Меню