Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Идея

Идея

Мнениеот Гост » 13 Ное 2022, 17:36

Приложения с ГПИ, реализирани на C# (или Visual Basic)
Трябва ми идея за съставяне на три задачи (свързани с радио бутони и контролни кутии) – базова задача, задача за затвърждаване на знания и творческа задача (напр. за обобщаване, за контролна работа и др.).
Моля дайте своите идеи какви задачи бихте дали..
Гост

Re: Идея

Мнениеот ammornil » 13 Ное 2022, 18:31

Гост написа:Приложения с ГПИ, реализирани на C# (или Visual Basic)
Трябва ми идея за съставяне на три задачи (свързани с радио бутони и контролни кутии) – базова задача, задача за затвърждаване на знания и творческа задача (напр. за обобщаване, за контролна работа и др.).
Моля дайте своите идеи какви задачи бихте дали..

Не разбирам какво имате предвид под контролна кутия. В MS Forms има обект Controlbox, който представлява холдър за командните бутони за управление на визуализацията на формата (минимизира, максимизира, затваря).

Също така е добре да кажете на какво ниво са познанията Ви. Например, дали знаете как да четете и записвате в данни от/във файл, или да комуникирате със сървъра на система за управление на бази данни.

Радио бутоните се използват обикновено за избор на точно една от няколко възможни алтернативи, така че заданието трябва да е за проблем, където потребителят избира една от възможни алтернативи: например пол (опции: Мъж, Жена, Предпочитм да не казвам) или раса (Европеидна, Монголоидна, Негроидно-Австралоидна, Смесена, Предпочитам да не казвам). Основната Ви задача може да е за приемане на данни за личен профил на служител/работник в база данни за управление на човешките ресурси. Друга идея е серия от въпроси, които имат два или три зададени орговора (Да, Не, Не знам), което може да се реализира във форма за статистическо преброяване или маркетингова акция.
[tex]\color{lightseagreen}\text{''Който никога не е правил грешка, никога не е опитвал нещо ново.''} \\
\hspace{21em}\text{(Алберт Айнщайн)}[/tex]
Аватар
ammornil
Математик

Рейтинг: 1751

Мнениеот Гост » 13 Ное 2022, 21:25

Под контролна кутия исках да кажа Checkbox. Задачите са за ученици в 8 клас, които се запознават с работата на ГПИ. Един от уроците е за radiobutton и checkbox и исках да направим 3 задачи. Първата да е базова - как се работи с тези бутони, втората да е някоя задача, в която да затвърдят знанията и третата задача да използвам за контролното им.
Гост

Мнениеот ammornil » 13 Ное 2022, 22:56

(1 - въвеждаща) Да се създаде ГПИ (MS Forms), което отваря форма за избор на месечен абонаментен план за мобилна услуга.
Клиентът може да избере само един от предлаганите планове.
Формата да съдържа група от радио бутони за следните планове: "Базов - 12.99 лв/ мес.", "Екстра нет - 18.99 лв./мес.", "Еврочат - 22.99 лв./мес.", "Студентски живот - 16.99 лв./мес."

Формата да съдържа чекбокс с етикет "Декларирам, че съм запознат с общите условия за предоставяната услуга."
Формата да съдържа чекбокс с етикет "Искам да получавам оферти за промоции." Ако този бокс е тикнат, формата да показва текстово поле, с покана за въвеждане на имейл.

Формата да съдържа бутон, като след натискане на бутона
* да извежда съобщение ако Общите условия не са приети
** да извежда съобщение с избрания план, ако Общите условия са приети.

(2 - затвурдяване на знанията)Да се създаде ГПИ (MS Forms), което отваря форма за избор на елементите за дневно хранене (обяд) от три листи за супа, основно ядене и десерт.
Клиентът може да избере само по един елемент от всяка група.
Формата да съдържа три групи от радио бутони за следните опции:
ГРУПА СУПА: "Таратор", "Пилешка супа", "Супа топчета"

ГРУПА ОСНОВНО ЯСТИЕ: "Картофено кюфте, с гарнитура домати и краставици", "Скумрия на скара, с гарнитура варени картофи", "Пилешка пържола от бут, с гарнитура зелена салата"

ГРУПА ДЕСЕРТ: "Мляко с ориз", "Крем карамел", "Компот (асорти според деня)"

Формата да съдържа чекбокс с етикет "Запознат съм и приемам общите условия за обслужване."

Формата да съдържа бутон, кото след натискане на бутона:
* да извежда съобщение, ако не е направен избор във всички три групи от опции.
** да извежда съобщение ако Общите условия не са приети, но е направен избор във всички три групи от опции.
*** да извежда избраното меню в съобщение към клиента, ако Общите условия са приети и е направен избор във всички три групи от опции.

(3 - контролна работа) Да се създаде ГПИ (MS Forms), което отваря форма за даване на оценка за качеството на мобилна услуга.
Клиентът може да избере само един от предлаганите отговори.
Формата да съдържа група от радио бутони за следните опции: "Отлично", "Много добро", "Добро", "Задоволително.", "Незадоволително", "Лошо", "Мого лошо".
Формата да съдържа чекбокс с етикет "Уведоми ме за краините резултати от допитването."
Ако чекбоксът е тикнат, да показва текстово поле, с покана за въвеждане на имейл.
Формата да съдържа бутон, който да извежда съобщение за избраната опция.

Имате ли нужда от примерни решения? Ако да, за кога?
[tex]\color{lightseagreen}\text{''Който никога не е правил грешка, никога не е опитвал нещо ново.''} \\
Аватар
ammornil
Математик

Мнениеот Гост » 15 Ное 2022, 23:03

Ако предоставите примерни решения доста ще ме улесните и ще съм благодарен за това! Ако имате възможност да предоставите до седмица ще ми бъдат от полза! Благодаря!
Гост

Мнениеот ammornil » 16 Ное 2022, 18:43

Гост написа:Ако предоставите примерни решения доста ще ме улесните и ще съм благодарен за това! Ако имате възможност да предоставите до седмица ще ми бъдат от полза! Благодаря!

Прикачено предлагам решение на Проблем 1.
Ще се постарая да Ви предложа решения и на другите два проблема, надявам се до неделя.
[tex][/tex]
Screenshot 2022-11-16 164222.png
Screenshot 2022-11-16 164222.png (16.08 KiB) Прегледано 728 пъти
Прикачени файлове
SubscriptionPlanForm.zip
(47.41 KiB) 86 пъти
Аватар
ammornil
Математик

Мнениеот ammornil » 17 Ное 2022, 23:30

(2)
[tex][/tex]
Screenshot 2022-11-17 212928.png
Screenshot 2022-11-17 212928.png (18.95 KiB) Прегледано 714 пъти
Прикачени файлове
DailyMenuSelection.zip
(44.58 KiB) 81 пъти
Аватар
ammornil
Математик

Мнениеот ammornil » 18 Ное 2022, 22:52

(3)
[tex][/tex]
Screenshot 2022-11-18 204956.png
Screenshot 2022-11-18 204956.png (15.74 KiB) Прегледано 701 пъти
Прикачени файлове
MobileServiceQualityAssessment.zip
(48.83 KiB) 86 пъти
Аватар
ammornil
Математик

Мнениеот Гост » 20 Ное 2022, 16:53

БЛАГОДАРЯ!
Гост

Назад към C#, Java