andrea_doll написа:Имам съмнения за тази задача. В таблицата ми се струват объркани знаците. При 2-х от дясно наляво трябва да са плюсове до корена, а не както е тук с минуси. Ако бъркам ме поправете.
Mr.G{}{}Fy написа:andrea_doll написа:Имам съмнения за тази задача. В таблицата ми се струват объркани знаците. При 2-х от дясно наляво трябва да са плюсове до корена, а не както е тук с минуси. Ако бъркам ме поправете.
Добре взимаме по 1 число от всеки интервал от 1-вия(от дясно наляво) нека бъде 100 сега заместваме в 2-x стойността на x=100 ... 2-100 =-98 знчи знакът е - ...аналогично за другият интервал.Както каза strangerforever наред са си нещата
andrea_doll написа:Има логика, но са ме учили винаги от ляво на дясно, че се започва с + и затова се учудих.
andrea_doll написа:]Имам съмнения за тази задача. В таблицата ми се струват объркани знаците. При 2-х от дясно наляво трябва да са плюсове до корена, а не както е тук с минуси. Ако бъркам ме поправете.
Има логика, но са ме учили винаги от ляво на дясно, че се започва с + и затова се учудих.
Регистрирани потребители: Google Adsense [Bot], Google [Bot]