respect написа:Здравейте, вълнуваме 1 въпрос, който не съм много сигурен, че е за този конкретно форум, но ще обясня :
С едни приятели споря за 1 игра, че нейното решение е математическо уравнение, в което съм 90% сигурен, че е така. Уравнение, което аз не мога да направя, но за някой математик не мисля, че ще е проблем. Играта е :
http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?f=47&t=1307
allier написа:Вие сте дали конкретно решение, а човекът иска уравнение т.е. алгоритъм т.е. общо решение на проблема. Ако имаме N жаби отляво и M жаби отдясно, с какви ходове да се разменят.
allier написа:Че какво пречи M да е равно на N? Трябва да се мисли малко по-глобално по въпроса ...
mkmarinov написа:Интересно ми е това как amsara ще го докаже.
mkmarinov написа:Между другото, 14 годишна си, но имаш уста на учителка с 30 години опит (в хуманитарните науки).
strangerforever написа:Не, че се опитвам да се заяждам или да оборвам решението ти, но това не е математическо решение. Дори и 9 милиона частни случаи да разглеждаш, не е достатъчно да кажеш, че е винаги вярно.
strangerforever написа:Не, че се опитвам да се заяждам или да оборвам решението ти, но това не е математическо решение. Дори и 9 милиона частни случаи да разглеждаш, не е достатъчно да кажеш, че е винаги вярно.
ganka simeonova написа:Тази закономерност, което е видяла Сара си е абсолютно вярна и евала!
ganka simeonova написа:Чудно ми е, как всички списващи в този форум от м.р. сте такива дървета?
ins- написа:ganka simeonova написа:Чудно ми е, как всички списващи в този форум от м.р. сте такива дървета?
Някой се унесе с индукционните предположения
Регистрирани потребители: Google Adsense [Bot], Google [Bot]