Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

метод на интервалите

метод на интервалите

Мнениеот Гост » 25 Юли 2023, 12:51

Здравейте,въпросът ми е по-скоро свързан с техническото оформление на задачи от неравенства .Много ще съм задължена ако някой ми подскаже с какъв софтуер мога да начертая интервалите при решаване на неравенствата и после тези изображения да позволят да се вмъкна в текстов документ.Опитах с геогебра-не се получава , а с пейнт първо ,че е грозно и второ не може да се вмъкне после в подходящ вид под решената задача.Наистина ще съм благодарна ако някой е писал курсова или дипломна работа и ми подскаже какво да ползвам.
Гост

Re: метод на интервалите

Мнениеот peyo » 25 Юли 2023, 15:37

Гост написа:Здравейте,въпросът ми е по-скоро свързан с техническото оформление на задачи от неравенства .Много ще съм задължена ако някой ми подскаже с какъв софтуер мога да начертая интервалите при решаване на неравенствата и после тези изображения да позволят да се вмъкна в текстов документ.Опитах с геогебра-не се получава , а с пейнт първо ,че е грозно и второ не може да се вмъкне после в подходящ вид под решената задача.Наистина ще съм благодарна ако някой е писал курсова или дипломна работа и ми подскаже какво да ползвам.

Аз съм рисувал неравенства с геогебра и сякаш добре изглеждаха. Какъв е проблема, дай някой пример да нарисуваме?
peyo
Математик

Рейтинг: 656

Мнениеот S.B. » 26 Юли 2023, 13:39

Без заглавие - 2023-07-26T143439.871.png
Без заглавие - 2023-07-26T143439.871.png (217.29 KiB) Прегледано 1250 пъти

Че какво ѝ е на Geo Gebra?!? :roll:
Никой любовен роман не е разплакал толкова много хора,колкото учебникът по математика.
Ако нещо мърда - това е биология,ако мирише -това е химия,ако има сила - това е физика,а ако нищо не разбираш - това е математика
Аватар
S.B.
Математик

Рейтинг: 5295

Мнениеот Гост » 28 Юли 2023, 09:06

това примерно трябва да постигна и с геогебра не мога
Прикачени файлове
неравенства.png
примерно така трябва да иглежда
неравенства.png (106.67 KiB) Прегледано 1220 пъти
Гост

Мнениеот peyo » 28 Юли 2023, 16:31

Гост написа:това примерно трябва да постигна и с геогебра не мога

Това не мисля, че геогебра може да го прави. Aко беше в 2D геогебра чертае хубави полуравнини. Но тук става дума за 1D.
peyo
Математик

Рейтинг: 656

Назад към Неравенства