teo9898 написа:Това е квадратно уравнение,намираме дискриминантата,която е 4m-3.Искаме тя да е >0 тоест m>3/4,но също и при m-1=0 се удоволетворява условието тоeст при m=1 засичаме и се получава [tex]x\in (\frac{3}{ 4};1)\cup (1;\infty )[/tex]
strangerforever написа:teo9898 написа:Това е квадратно уравнение,намираме дискриминантата,която е 4m-3.Искаме тя да е >0 тоест m>3/4,но също и при m-1=0 се удоволетворява условието тоeст при m=1 засичаме и се получава [tex]x\in (\frac{3}{ 4};1)\cup (1;\infty )[/tex]
Никаква логика да изключиш 1 при положение, че напълно удовлетворява условието. Освен това, какво те кара да мислиш, че само при положителна дискриминанта е възможно да има решения?
baroveca написа:Един от вариантите на решението е да се засече и D<0. Г-жата ми днес ми я обясни,но аз не я разбрах много и затова я написах тук. Аз не мога да разбера какво точно означава поне за едно стойност на x<1.Да не би да имат предвид корените да са по-малки от 1?
Mr.G{}{}Fy написа:при M \in (-\infty; 3/4) няма решения тъй като параболата е обърната на долу и ако М е по-малко от 3/4 то няма да има положителни стойности,което е в противоречие с исканото
Регистрирани потребители: Google Adsense [Bot], Google [Bot]