Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Задача КС-изпит

Задача КС-изпит

Мнениеот JICATA90 » 29 Юли 2012, 05:14

Задачата е прикачена като картинка
Прикачени файлове
math_image.gif
math_image.gif (1.8 KiB) Прегледано 550 пъти
JICATA90
Нов

Рейтинг: 0

Re: Задача КС-изпит

Мнениеот amsara » 29 Юли 2012, 10:22

Какво е условието, трябва да се намери стойността на израза ли? Ако да, какво те затруднява? Просто замести sin 60 и cos 60 със съответно [tex]\frac{\sqrt{3} }{2 }[/tex] и [tex]\frac{1}{2 }[/tex].
Аватар
amsara
Математик

Рейтинг: 280

Мнениеот Гост » 07 Авг 2012, 19:24

Извинявай, че съм малко груб, но ако условието ти е да намериш стойността и ти не можеш да го направиш, тогава какъв е този университет. Защо не си избра такъв университет, за който да не държиш кс по математика. Това е едно от най-елементарните неща, които учиш в средното образование. :evil:
Гост

Мнениеот Гост » 07 Авг 2012, 19:26

Гост написа:Извинявай, че съм малко груб, но ако условието ти е да намериш стойността и ти не можеш да го направиш, тогава какъв е този университет. Защо не си избра такъв университет, за който да не държиш кс по математика. Това е едно от най-елементарните неща, които учиш в средното образование. :evil:

И тъй като съм адски гаден, ще ти дам да почетеш малко - http://www.math10.com/bg/algebra/sin-cos-tan-cot.html

Изображение Тази таблица, дето се вика, като те бутна на сън и те питам за нея , ти трябва да ми я кажеш.
Гост

Назад към Тригонометрия