Така са те учили, понеже някой от преподавателите го смята за по-лесно и очевидно е решил да ви го предава като правилния начин. Обаче нищо не пречи да развиеш двете страни до еквивалентни изрази. На мен лично винаги ми е било по-лесно да раздробя двете страни, вместо да се мъча да гледам, да се чудя и мая коя формулка ще ми даде в крайна сметка търсената дясна страна. Затова просто съобразяваш до къде евентуално може да се сведе задачата и с кой възможен вид на тригонометричния аргумент ще работиш (ето в случая няма друг избор освен половинки ъгли, понеже релевантно преобразувание в другата посока - от половинка към цял, няма как да се извърши в универсален вид) и просто започваш да разширяваш, докато не постигнеш в някоя точка еквивалентност

Ако толкова настоява учителят ти, то може просто да поемеш по пътя на решението, като стигнеш дотам, докъдето съм стигнал с лявата, просто правиш обратните действия на това, което съм направил с дясната страна, докато стигнеш до нейния изходен вид. По обратния път