Henz написа:Имам произволен триъгълник.И търся отношението между две страни от него.За да го намеря примерно трябва да изразя sin?.Въпроса ми е мога ли да изразявам синуси,косинуси и т.н в произволен триъгълник.И примерно ? ми е върха при ъгъл C,как ще стане синуса му като нямаме хипотенуза?
Henz написа:Имам произволен триъгълник.И търся отношението между две страни от него.За да го намеря примерно трябва да изразя sin?.Въпроса ми е мога ли да изразявам синуси,косинуси и т.н в произволен триъгълник.И примерно ? ми е върха при ъгъл C,как ще стане синуса му като нямаме хипотенуза?
Henz"То не е дадена задача,питам по принцип просто.Дали в произволен триъгълник може да се изразяват алфа,бета,гама ъгли чрез страните както е в правоъгълния?
martosss мерси не се бях сетил така да ги изразя.[/quote]
Какво знаи да "изразя"?
Чрез даден елемент или чрез произволен елемент..
До еднаквост или до подобие,например?
Ако имаш прав. триъгълиник с ъгъл С=90 и ъгъл А=30, можеш ли да изразиш ВС?
[tex]quote="Henz написа:То не е дадена задача,питам по принцип просто.Дали в произволен триъгълник може да се изразяват алфа,бета,гама ъгли чрез страните както е в правоъгълния?
martosss мерси не се бях сетил така да ги изразя.
Регистрирани потребители: Google Adsense [Bot], Google [Bot]