[tex](lnx)^{3^{x}}[/tex] ?
fmi-kn написа:Знам, че сигурно ще ми се изхилите, но някой може ли да ми помогне с намирането на тази производна:
[tex](lnx)^{3^{x}}[/tex] ?
Гост написа:A za6to [tex]\ln f^g=g\ln f[/tex] i za6to vzimame logaritym ot dvete strani, a ne primerno sin
Гост написа:Emi obqsnete, svoite dejstviq, molq. Za6to [tex]ln f^g=gln f[/tex]izvinqvam se za latinicata.
Гост написа:Ne6to maj ne ste si nau4ili uroka. Mi kak gi predavate tiq ne6ta togava ne znam. Kato vi pita u4enik v 4as taka li mu otgovarqte? Sme6nici...
Гост написа:Hubavo, a za6to [tex](a^m)^{g(x)}=a^{mg(x)}[/tex], bihte li obqsnili?
Гост написа:Az svojstvoto go znam, wyprosa e za6to e taka, i tuka razni palq4ovci vmesto da obqsnqt mi govorqt gluposti.
Гост написа:Ajde stiga s towa pra6tane kym 4etene na uroci be ganka. Kato 4e li ne sa vi 4eteni glupostite po foruma, ta vi se podigravat i u4enici i studenti, sy6to i na toq izvynzemen mejduzvezden geroj, deto neznam za kakyv se misli. I ne znam 6to re6ihte vsi4ki 4e sym mom4e. Tova tuk e forum da se zadavat vyprosi i da se diskutira. I pravilnata reakciq trqbva da e adekvatno obqsnenie, a ne podigravatelna prostotiq.
Ima li tuk nqkoj, kojto vyob6te moje da obqsni po normalen na4in za6to za realni x, y, a>0 [tex](a^x)^y=a^{xy}[/tex], ili ne? Za6toto ako na vseki vypros otgovora e "vyrvi si 4eti uroka" 6te izleze, 4e nikoj tuk ne moje da si obosnove dejstviqta, koito vyr6i, i izob6to ne razbira tova, za koeto govori, koeto ne znam dali e pove4e sme6no ili jalko.
Назад към Функции и производни
Регистрирани потребители: Google [Bot]