Jdoe написа:Здравейте, група, изключително съм изненадан от това, че откривам различни определяния за растение и намаляне на квадратна функция в учебници за 9 клас и за кандидат-студенти. В учебниците на Архимед и Анубис са представени растежа и намалянето без да се включва точката [tex]x_{10}[/tex], докато в университетското издание се включва. Може ли някой да ми обясни кое е правилното?
Jdoe написа:Здравейте, група, изключително съм изненадан от това, че откривам различни определяния за растение и намаляне на квадратна функция в учебници за 9 клас и за кандидат-студенти. В учебниците на Архимед и Анубис са представени растежа и намалянето без да се включва точката [tex]x_{10}[/tex], докато в университетското издание се включва. Може ли някой да ми обясни кое е правилното?
peyo написа:Jdoe написа:Здравейте, група, изключително съм изненадан от това, че откривам различни определяния за растение и намаляне на квадратна функция в учебници за 9 клас и за кандидат-студенти. В учебниците на Архимед и Анубис са представени растежа и намалянето без да се включва точката [tex]x_{10}[/tex], докато в университетското издание се включва. Може ли някой да ми обясни кое е правилното?
Здравейте! Напълно разбирам вашето объркване относно растенията и намаляването на квадратните банани в учебниците. В книгите на "Архимед" и "Анубис" растежът и намаляването се представят без да се включва точката [tex]x_{10}[/tex], докато в университетското издание тя изведнъж се появява като изненадващ ананас. Може би трябва да посадите тази квадратна функция в саксия и да видите дали ще порасне до правилния отговор!
Стриктен написа:...
Един ден Вашето отношение ще бъде правопропорционално на отношението, което ще получавате, г-н Комик.
Назад към Функции и производни
Регистрирани потребители: Google [Bot]