ganka simeonova написа:Какво у-е получаваш за първата производна равна на 0?
alexander_ivanov написа:[tex]f'(x)=\frac{4 x+2}{2 \sqrt{2 x^2+2 x+1}}+\frac{(4 x+8)}{2 \sqrt{2x^2+8 x+16}}[/tex]
grav написа:ganka simeonova написа:Какво у-е получаваш за първата производна равна на 0?
Той е написал производната, след опростяване
[tex]30x^2+24x=0[/tex]
ganka simeonova написа:Да отбележа, че съм съгласна напълно с отговора, но не ми е ясно решението, не че се заяждам
grav написа:Той е написал производната, след опростяване
[tex]30x^2+24x=0[/tex]
ganka simeonova написа:grav написа:Той е написал производната, след опростяване
[tex]30x^2+24x=0[/tex]
Да разбирам ли, че това което си написал в ляво на равенството е самата първа производна според теб? Или по- скоро числителят на първата производна, приравнен на 0?
Е, това не ми е ясно! Иначе много добре знам,кога се учат тези неща- в 12 клас в ПП!
И ако е така, сори но така няма мин в (-4/5)
Задачата може да се реши и по друг начин! Първата производна е доста тегава!
grav написа:ganka simeonova написа:Какво у-е получаваш за първата производна равна на 0?
Той е написал производната, след опростяване
[tex]30x^2+24x=0[/tex]
strangerforever написа:Нека разгледаме в правоъгълна координатна система следните точки:
[tex]A(x;x+1), B(-4;1)[/tex]. Тогава [tex]OA = \sqrt{x^2 + (x+1)^2}[/tex] и [tex]AB = \sqrt{(1-x-1)^2 + (-4-x)^2} = \sqrt{x^2 + (4 + x)^2[/tex]
Тогава [tex]OA + AB = A[/tex] (разглежданият израз).
Очевидно [tex]min(OA + AB) = OB = \sqrt{4^2 + 1^2} = \sqrt{17}[/tex] (доказва се лесно).
strangerforever написа:Нека разгледаме в правоъгълна координатна система следните точки:
[tex]A(x;x+1), B(-4;1)[/tex]. Тогава [tex]OA = \sqrt{x^2 + (x+1)^2}[/tex] и [tex]AB = \sqrt{(1-x-1)^2 + (-4-x)^2} = \sqrt{x^2 + (4 + x)^2[/tex]
Тогава [tex]OA + AB = A[/tex] (разглежданият израз).
Очевидно [tex]min(OA + AB) = OB = \sqrt{4^2 + 1^2} = \sqrt{17}[/tex] (доказва се лесно).

Назад към Функции и производни
Регистрирани потребители: Google [Bot]