Винаги е така. Нека първото и последното число да са a и b. Разликата е a-b. Ако между тях напишем числото c, то получаваме (a-c)+(c-b)=a-c+c-b=a-b. Добавянето на число между a и c, или между c и b, води до същата сума на разликите и така можеш да си добавяш колкото си искаш числа. Твърдението ти е вярно за произволен брой числа, не само за 5 или 6.
Здравей. Мерси за отговора. В твоя пример , ти добавяш едно число два пъти и поради знаците минус и плус ,то добавянето му се анулира (a-c)+(c-b)=a-c+c-b=a-b.Интересен пример, но за съжеление не ми върши работа.Това c - се явява като някаква константа, която включва както казваш ти, произволен брой числа.Или в моя горен пример, това c e равно на 4,24,23.Та, по незнайна за мен причина, тази разлика между тези числа, се анулира.,ако представим нещата като това уравнение. Въпреки,това обаче числата на се повтарят.,или пък нямаме конкретно число, което да се поватаря.И ми е нужно да си обясня,защо става така??Някак алгебрично или геометрично,не мога да си го представя.,нито да изведа някаква закономерност.,понеже с математиката съм зле.Ако имаме две множества а и б и едно подмножество c, то се получава, че при сбора на цялото или (a-c)+(c-b),този сбор е равен, на разликата между първото и второто множество??Тогава каква роля играе това c?? c=0 и готово..

. Между другото,aко да речем, имаме същите числа от горния пример, но ги наредим от малко до голямо или 4,13,23,24,41., тогава картинката става различна.Слагаме същите знаци,като горния пример,както и същите числа,но тук вече интервалите става различни и зависимоста се променя или 4-13=-9,13-23=-10,24-23=1,24-41=-17, и -9 -10 +1 -17 = -35 докато 4-41= -37.Разликата 2.Ако имаме само изваждане или събиране, между числата,в зависимост от броя числа, а не се разпределени долу горе симетрично или близо.Примерно при 6 числа - - - - + или + + + + - то тази зависимост няма да се получи, защото интервалите между числата, ще бъде много по голям или по малък....

Един вид, ако това го разглеждаме като някакви две функции, то едната толкова повече се доближава и изравнява със другата,колкото повече интервалите, или вътрешната структура се доближава до аргумента и стойноста и..... Или как да го кажа, незнам.....?!Някой може ли да помогне,дали е свързано c и как със цялото уравнение??? А,ако може да се изведе, още по добре, но усещам ,че ставам нагъл.

) Поздрави.