Из писмо от пощата на math10.com:
Аз съм един 66 годишен дядо който още от краят на шейсетте години когато прочете във вестник орбита, че руснаци и американци дали на техните водещи учени по космоса домашни компютри с размерите на бюро беше мечтател на темата компютри. Същият този дядо беше запален отново от внука си за компютрите и на 2007ма година си купи втора ръка едно компютърче научи се да работи на него горе долу въпреки, че по английски е като пате в железница и ето ме на. Това е една малка прелюдия към нещо интересно, което ви изпращама то е.
През 1993 година Андрю Уаилз заявява, че има доказателство на теоремата; то обаче се оказва погрешно. След двугодишни усилия грешката е поправена, но доказателството е много сложно и проверката му е по силите на много малък брой математици. Доказателството е прието окончателно през 1996 година и се съдържа в 150 страници.
приятели,
представям ви едно мое съждение в суров вид относно прочутата формула на Ферма
хп+ уп = zп
при п>2
ето го
от формулата на Питагор за правоъгълния триъгълник а2+в2=с2
забелязах, че степента 2 има следното свойство :
2+2=2*2
или сборът на степента е равен на произведението на степента.
От тук във формулата: хп+уп=zп
При п>2
ще е вярно само когато п+п=п*п
но освен двойката няма друго число което събрано само на себе си да е равно на произведението на това число.
Следователно тази формула хп + уп = zп при п>2 няма решение за стойности на степенния показател ,,п,, по големи от 2
С поздрав дедото Николай
И чакам отговор

Меню