Здравейте, трябва ми малко помощ за тези задачки:
1, Компютърна програма се генерира равномерно разпределено на интервала [0,1] случайно число.Каква е вероятността то да лежи между 0,30 и 0,42?
2, Една алармена система се деактивира чрез въвеждането на труцифров код.Цифрите могат да се повтарят.Каква е вероятността нужната комбинация да се набере случайно?
---------------------------------------------------------------------------------------------5
3.Дадено са числови редици а:2,3,4,6,7,10 и б: -1,0,-2,-3,-4,-1. Колко ще е ∑ аi, bi ?
---------------------------------------------------------------------------------------------i=3
4.Да предположим, че вероятността в семейство да има русокосо дете е 1/3.Ако семейство има 4 деца, каква е вероятността половината от тях да са руси?
5.Да предположим, че дневната заработка на един наемен работник е случайна променлива(означаване с Х) се задава таблично чрез следното разпределение на вероятностите:
Х (лв) 0 8 12 16
р(Х=х) 0,3 0,2 0,3 0,2
Очакваното дневно възнаграждение на работника за един дълъг период от време ще е?
Ако някой може да предложи някакво решение ще съм много благодарна, дори насочването към правилните формули ще ме задоволи.
Благодаря ви предварително!

Меню