----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
В първа кутия има 3 бели и 3 черни топки. Във втора кутия има 4 бели и 2 черни топки. От първа кутия по случаен начин с връщане се изваждат 2 топки и се поставят в трета празна кутия. От втора кутия по случаен начин без връщане се изваждат 2 топки и се поставят в трета кутия. Нека [tex]\delta[/tex] е броят на белите топки в третата кутия. Намерете:
А) Редът на разпределение, математическото очакване и дисперсията на [tex]\delta[/tex]
Б) Ако след това от трета кутия по случаен начин се вземе 1 топка, намерете вероятността на събитието А - "тази топка да е бяла";
В) P ( [tex]\delta[/tex] = 2 / A ); // Това означава точно 2 топки в 3тата кутия да са бели.
Г) E ([tex]\delta[/tex] / A); // Това не знам как точно да си го преведа.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Това е задачата. Много ще съм благодарен ако някой ми помогне. Решил съм А) подточка и до там. Искам да се подготвя върху цялата задача.
Благодаря ви предварително,
Владимир

Меню