Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Подрепа за вероятностите и хиляди благодарности : )

Подрепа за вероятностите и хиляди благодарности : )

Мнениеот DFBHD » 21 Юни 2015, 15:42

Здравейте : )
Първо искам да благодаря много на всички които помогнаха със предишният пост и решиха подробно и то с изображения задачата : )
Молбата ви към вас е следната : )
Вчера имах изпит по Висша математика 2 ра част в УНСС : ) Не успях да го взема, нищо следващия път : ) , въпросът ми към вас е следният тъй като последните 2 задачи които преподавателят ни дава са точно от вероятности, и преди изпита прегледах много задачи, тук които са питали хора преди мен и вие на драго сърце сте ги решавали, но разбрах че така със гледане на различни задачи не се научава почти нищо защото като че ли всяка задача се решава различно, а така и не можах да разбера как. Имам 2 задачи такива и едната винаги е нещо от сорта на :
1) имаме 11 хладилника, 8 са стандартни, взимаме 7 на случаен принцип от всичките 11 и какъв е шансът 5 хладилници да са стандартни
а вторият тип задача е
2) Три оръдия стрелят по веднъж, и 2 уличват целта.....
Шансът за поразяване на целите са съответно 0,4 ; 0,3 и 0,5
Каква е вероятноста първото оръдие да е поразило целта...
И аз бях написал че след като 2 от 3 са уцелили със сигурност, и следователно след като шанса на 2-рото е най малък ( 0,3 < 0,4 < 0,5 ) то следователно да първото (0,4) е уцелило целта .
Е този отговор не знам защо не се е харесал поне малко на господина но не ми е зачел задачата за вярна...

Но мисълта ми е че дори тук с вас да ги решим тези 2 примерни задачи на следващият изпит като са други примерите пак няма да ги реша защото като се опитвам да решавам задачи от вероятности ги свързвам със подобно задачи които съм видял тук и се опитвам да ги реша по подобен начин но не се получава...
Затова молбата ми към вас е ако е възможно да ми напишете няколко формули и принципи по които се решават тези задачи защото в интернет не намирам опростени чисти формули ами някакви сложни неща. Господина не ни дава трудни задачи както виждате така че съм сигурен че става въпрос за само няколко формули.
Например господина ми намекна че по-горе задача 1) която ви написах се решавала с "комбинации" .
Ще ви бъда много благодарен ако може накратко и съвсем ясно и простичко да ми дадете няколко формули или примера как се решават такива задачи като пак казвам господина ни дава лесни задачи : )
DFBHD
Нов

Рейтинг: 0

Назад към Вероятности, статистика