От 50 изделия 40 са с първо качество. Избират се три изделия. Каква е вероятността поне две да са с първо качество?
Зар се хвърля два пъти. Да се определи вероятността числото 1 да се появи два пъти? Да се появи поне един път?
Имам и още! :Р
Гост написа:От 50 изделия 40 са с първо качество. Избират се три изделия. Каква е вероятността поне две да са с първо качество?
Гост написа:Зар се хвърля два пъти. Да се определи вероятността числото 1 да се появи два пъти? Да се появи поне един път?
Elitt0 написа:Здравейте,
тази с изделията съм я решила по друг начин като съм търсила n=C=(50*49*48)/(1*2*3) и m = (40*39/1*2) * (10/1) и после P(A) = m/n = 0,36 (закръглено до втория знак) затова и я предложих като интересна.
Elitt0 написа:В лаборатория работят 5 студента от една специалност, 7 - от втора специалност и 3 - от трета специалност. Избират се случайно двама студенти. каква е вероятността двамата да са:
А) от една и съща специалност;
Elitt0 написа:Б) от различни специалности.
Elitt0 написа:Две кутии имат следния състав: кутия едно съдържа 6 бели и 4 черни топки, а кутия две - 5 бели и 7 черни топли. от ПРОИЗВОЛНО избрана кутия се избира една топка.
А) да се определи вероятността топката да е бяла.
Elitt0 написа:Б) да се определи вероятността извадената топка да е от ВТОРАТА КУТИЯ.
Второто условие е много ме обърква.
Elitt0 написа:Единственото по-интересно в тези задачи е условие Б) аз лично не мога да изведа формула.
Имам и две, която са монети, но не са толкова интересни като с топките.
Монета се хвърля 9 пъти. Да се намери вероятността:
а) точно 3 пъти да се появи герб
[b]б) най-много 3 пъти да се появи герб[/b]
Elitt0 написа:в) поне веднъж да се появи герб.
Монета се хвърля 100 пъти. Да се намери най-вероятния брой за появата на герб.
peyo написа:Elitt0 написа:Монета се хвърля 100 пъти. Да се намери най-вероятния брой за появата на герб.
Тук сигурно трябва да търсим максимума на Probability mass function на Binomial distribution и готово...
Назад към Вероятности, статистика
Регистрирани потребители: Google [Bot]