Mr.G{}{}Fy написа:Как я решаваш?
Mr.G{}{}Fy написа:Там от където съм взел задачата,за отговор е дадено това,което съм написал,но не е умножено накрая по 5!.Т.е. броят на начините,по които можем да изберем 4 мъже по бр. на начините,по които можем да изберем 4 жени ...
http://smb-ruse.com/ Тук пък е дадена подобна задача(темата за 11 клас).Това са решенията на коледното от тази година.Вижте и там отговора ... според мен е А и Б,а те са дали някакъв съвсем друг,а задачите не се различават като метод на решаване (според мен).Съмнява ме,в тези отговори да са объркали верния отговор.Ама защо е той?
alexander_ivanov написа:Когато бях на школата за Хон Конг това лято решавахме същата задача и решението беше такова:
[tex]C^{8}_{4}.C^{6}_{4}=70.15=1050[/tex]
alexander_ivanov написа:Когато бях на школата за Хон Конг това лято решавахме същата задача и решението беше такова:
[tex]C^{8}_{4}.C^{6}_{4}=70.15=1050[/tex]
Mr.G{}{}Fy написа:Точно,че са зависими и тогава това в отговора (на коледното),което се получава 80.79 ... звучи много нелогично.Друго пък интересно е,че на тази 8-ма задача А и Б са еднакви. Е добре,но как ще объркат отговорите на състезание... Много странно,ако е така.Нека и още някой,за всеки случай да погледне задачата,ако може.
Strangerforever,благодаря за отделеното внимание и за това,че се отзова толкова бързо.
П.П. Най-лесно иначе проверка става с 2-ма мъже и 2 жени.Зачудвайки се,по колко начина можем да изберем 2 смесени двойки,би излязло число,което 100% не е вярно.
Mr.G{}{}Fy написа:Значи,наистина няма съмнение ... А дали някой ще забележи това,при оценяването?
L.e.o написа:Аз да питам ако задачата е :
Каква е вероятността от 8 мъже и 6 жени да се образуват точно определени 4 двойки?
Вероятността ще бъде 1/Х, като Х е броя на всички възможни комбинации на 4 двойки от 6+8 хора.
1вия да е от 8мината - 8/14
2рия да е парт. на 1ия - 1/13
3тия да е от 8мината - 6/12
4тия да е парт. на 2рия - 1/11
етц.
Р = 8.6.4.2 / 14.13.12.11.10.9.8.7
Вярно ли е това?
L.e.o написа:Аз да питам ако задачата е :
Каква е вероятността от 8 мъже и 6 жени да се образуват точно определени 4 двойки?
Вероятността ще бъде 1/Х, като Х е броя на всички възможни комбинации на 4 двойки от 6+8 хора.
1вия да е от 8мината - 8/14
2рия да е парт. на 1ия - 1/13
3тия да е от 8мината - 6/12
4тия да е парт. на 2рия - 1/11
етц.
Р = 8.6.4.2 / 14.13.12.11.10.9.8.7
Вярно ли е това?
Mr.G{}{}Fy написа:Той не е казал,че една двойка е от мъж и жена.Той разглежда задачата без това условие,като тогава е излишно да споменаваме пола.Иначе ако трябваше всяка двойка да е смесена,то се получава 1 върху отговорът,който вече стана ясен.И всъщност този отговор ще съвпадне с твоя.
Назад към Вероятности, статистика
Регистрирани потребители: Google [Bot]