Получавам 24 възможни отговора . Броят на кокошките ВИНАГИ е 75,а броят на другите се движи м/у 1 и 24.
Съставих 2 уравнения от дадения текст.
Давам възможност и на други да се включат ,да ме коригират,или да ме поправят.
BuckBunny28 написа:Хитър Петър и Настрадин Ходжа си поделили торба с жълтици.Настрадин Ходжа взел 10 жълтици и третината от останалите,а Хитър Петър получил половината и още 2 жълтици.Колко жълтици имало в торбата?![]()
Иван купил за своята колекция 4 нови марки-българска,руска,френска и немска.Цената на покупката му без българската марка е 40 лв.,без руската-45лева,без френската-44лв.и без немската-27лева.Каква е цената на всчка от марките ?![]()
![]()
amsara написа:ОК.Означаваме скоростта на първия с v, на втория - с v1.
S=3.v+40+3.v1 Tова е пътят, изразен като сбор от трите отсечки след изминали 3 часа.
След 5 часа са се разминали и дистанцията между тях е пак 40 км.
S=5.v+5.v1-40
3.v+3.v1+40=5.v+5.v1-40
2.v+2.v1=80
v+v1=40
S=3(v+v1)+40=3.40+40=120+40=160km
BuckBunny28 написа:Мая,Ася,Зоя и Ния са приятелки от различни класове-4,5,6,7.Известно е че:Мая е или в 5 или в 7 клас;в 7 клас е или Ася или Ния;Ния не е в 5 клас и не е в 7 клас;в 6 клас са или Мая или Зоя.Намерете в кой клас е всяка от четирите приятелки?
Гост написа:искам отговор на задачата с хитър петър и настрадин ходжа
BuckBunny28 написа:Хитър Петър и Настрадин Ходжа си поделили торба с жълтици.Настрадин Ходжа взел 10 жълтици и третината от останалите,а Хитър Петър получил половината и още 2 жълтици.Колко жълтици имало в торбата?![]()
peyo написа:Гост написа:искам отговор на задачата с хитър петър и настрадин ходжаBuckBunny28 написа:Хитър Петър и Настрадин Ходжа си поделили торба с жълтици.Настрадин Ходжа взел 10 жълтици и третината от останалите,а Хитър Петър получил половината и още 2 жълтици.Колко жълтици имало в торбата?![]()
Jack написа:Ако не се лъжа това е IPython. И ето тук май си го направил това. Може ли да ми изпратиш целия код, за да го разгледам?
Регистрирани потребители: Google [Bot]