Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Привеждане на Многочлени в нормален вид.

Привеждане на Многочлени в нормален вид.

Мнениеот CookieMonstaBG » 25 Юни 2013, 13:03

Здравейте, значи такъв ми е проблема. Незнам как се привеждат многочлени в нормален вид. Ако някой може да ми обясни, ще съм му адски благодарен. Защото из цял интернет търсих правилата но не излизат никаде (а уж в интернет има всичко :x ) и се надявам някой от тук който е по-така с математиката да ми отговори. Защото утре ми е изпитът :cry: а само това не знам, макар и да е най-важното.
Аватар
CookieMonstaBG
Нов

Рейтинг: 1

Re: Привеждане на Многочлени в нормален вид.

Мнениеот inveidar » 26 Юни 2013, 09:39

Да ти имам проблема! :lol: Първо привеждаш всеки един от едночлените в нормален вид. Това означава, че във всеки едночлен всяка от променливите да е представена по веднъж като степен(може и с показател 1), а числата и параметрите са умножени е са пред променливите. След това гледаш дали има подобни едночлени(такива с еднаква буквена част, като гледаш само променливите). Ако има, правиш приведение(заместваш ги с многочлен със същата буквена част и коефициент, равен на алгебричния сбор на коефициентите на подобните едночлени). После подреждаш едночлените по степента им и си готов(степен на едночлен е сбора от степените на променливите, участващи в него).
По-добре малко акъл, но навреме!!!
Аватар
inveidar
Математик

Рейтинг: 689

Мнениеот Гост » 26 Юни 2013, 12:28

Дано да знае, какво е променлива и какво параметър......... :)
Гост

Мнениеот inveidar » 26 Юни 2013, 19:42

А дано, ма надали! :lol:
По-добре малко акъл, но навреме!!!
Аватар
inveidar
Математик

Рейтинг: 689

Назад към 6 клас