Гост написа:Намислих едно число. Събрах го с числото записано със същите цифри , но в обратен ред и получих 176 . Кое число съм намислил?
S.B. написа:Гост написа:Намислих едно число. Събрах го с числото записано със същите цифри , но в обратен ред и получих 176 . Кое число съм намислил?
Числото е 88,защото 88 + 88 = 176![]()
Намислих едно число. Умножих намисленото число по 4, извадих полученото от 100, разделих полученото на 7, към полученото прибавих 76, полученото разделих на 5, полученото извадих от 90, полученото разделих на 2, от полученото извадих 27. Получих 10. Кое число съм намислил?
Гост написа:Намислих число. Увеличих го с 12. Една трета от полученото число намерих с 9 и получих най-малкото просто двуцифрено число. намисленото число е:
Моля ви, за утре ми еГост написа:Скоростта на един катер в спокойна вода е 20km/h, а скоростта на една моторна лодка в спокойна вода е [tex]\frac{4}{5}[/tex] от скоростта на катера. След колко часа кратерът и лодката ще се срещнат, ако тръгнат едновременно един срещу друг от две речни пристанища, разстоянието между които е 108km?
Гост написа:Скоростта на един катер в спокойна вода е 20km/h, а скоростта на една моторна лодка в спокойна вода е [tex]\frac{4}{5}[/tex] от скоростта на катера. След колко часа кратерът и лодката ще се срещнат, ако тръгнат едновременно един срещу друг от две речни пристанища, разстоянието между които е 108km?
Гост написа:Моля ви, за утре ми еГост написа:Скоростта на един катер в спокойна вода е 20km/h, а скоростта на една моторна лодка в спокойна вода е [tex]\frac{4}{5}[/tex] от скоростта на катера. След колко часа кратерът и лодката ще се срещнат, ако тръгнат едновременно един срещу друг от две речни пристанища, разстоянието между които е 108km?
Гост написа:Намислих число. Увеличих го с 5. Полученото число умножих с (-10) и получих -30. намисленото число е:
Гост написа:Гост написа:Намислих число. Увеличих го с 5. Полученото число умножих с (-10) и получих -30. намисленото число е:
Добромир Глухаров написа:[tex](x+5).(-10)=-30[/tex]
[tex]x+5=\frac{-30}{-10}=3[/tex]
[tex]x=3-5=-2[/tex]
Гост написа:Здравейте, може ли да ми кажете как се решава тази задача?
Цена за 1кг грозде е 1,40лв
а) Изразете цената [tex]\epsilon[/tex] на количеството х
б) Изчислете [tex]\epsilon[/tex] (в лв.)за
х=2; 2.3; 3; 4.5; 7; 12 (кг)
и подредете получените стойности в таблица.
Благодаря, Ви от сега!
Гост написа:Намислих число. Увеличих го с 5. Полученото число умножих с (-10) и получих -30. намисленото число е:
$$\frac{x}{4}+\frac{x}{3}=21$$Гост написа:Намислих едно число.Четвъртинката на това число събрах с третинката му и получих 21.Кое число съм намислил?
Регистрирани потребители: Google [Bot]