Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Не мога и не мога да реша една задача.

Не мога и не мога да реша една задача.

Мнениеот Гост » 20 Мар 2015, 21:11

40 момчета и 28 момичета застанали в кръг и се хванали за ръце.Около 18 момчета хванали ръката на момиче с дясната ръка.А колко момчета са хванали ръката на момиче с лявата им ръка?
____________________________________________________________________________________________________________________________________
Такава задача я имаше на състезание , аз не успях да я реша , но я запомних и ми е интересно решението.
Гост

Re: Не мога и не мога да реша една задача.

Мнениеот pal702004 » 21 Мар 2015, 07:57

Премини от десните към левите ръце на момчетата, като използваш това, че броят на момчетата хванали с дясната ръка момче е равен на броят на момчетата, хванали с лявата ръка момче.
pal702004
Математик

Рейтинг: 1402

Мнениеот Гост » 21 Мар 2015, 21:49

40 момчета и 28 момичета застанали в кръг и се хванали за ръце.Около 18 момчета хванали ръката на момиче с дясната ръка.А колко момчета са хванали ръката на момиче с лявата им ръка?
____________________________________________________________________________________________________________________________________
Такава задача я имаше на състезание , аз не успях да я реша , но я запомних и ми е интересно решението.

0
Гост
Гост

Мнениеот Гост » 22 Мар 2015, 16:37

pal702004 написа:Премини от десните към левите ръце на момчетата, като използваш това, че броят на момчетата хванали с дясната ръка момче е равен на броят на момчетата, хванали с лявата ръка момче.

Благодаря за отговора.
Гост

Назад към 6 клас