kmitov написа:Добре се надскачахте! Защо да спирате?! Публиката се кефи!!!
bubata19 написа:Amsara - аз не искам да знам три и повече начини на решение на една задача, а само едно вярно решение!
Гост написа:Как можаха на една задача за 7 клас да се ояздят толкова специалисти? И всеки, кой от кой по-майстор. Добре е. Да сте живи и здрави!
inveidar написа:..........................................................
Дадени са десет прави, всеки две от които се пресичат и никои три не минават през една точка. Да се преброят триъгълниците с върхове в пресечните точки на правите.
........................................................................
math10.com написа:inveidar написа:..........................................................
Дадени са десет прави, всеки две от които се пресичат и никои три не минават през една точка. Да се преброят триъгълниците с върхове в пресечните точки на правите.
........................................................................
Тази съм я решавал.Бяха я дали на един ученик в СМГ като подготовка за ДЗИ след 12 клас!!!!!!
И съм малко обиден на "inveidar"
inveidar написа:Учат се друг път в пети клас! Те уравненията започват за първи път в седми клас. Преди това се учи намерете неизвестното число от равенството, но дробни уравнения се учат за първи път в девети клас! Не, че учениците нямат необходимите знания, де. Задачата би могла да се реши и без дробно уравнение.
bubata19 написа:Здравейте,
Моля за помощ за задача от работа за 7 клас.
Две тръби могат да напълнят един басейн, ако са отворени и двете за 6 часа.Първата тръба влива за един час толкова вода в басейна, колкото втората за 4 часа. Намерете за колко часа всяка тръба сама може да напълни басейна. Ако първата тръба е пусната в 8ч., а втората - три часа след нея, намерете в колко часа ще се напълни басейна.
bubata19 написа:Здравейте,
Моля за помощ за задача от работа за 7 клас.
Две тръби могат да напълнят един басейн, ако са отворени и двете за 6 часа. Първата тръба влива за един час толкова вода в басейна, колкото втората за 4 часа. Намерете за колко часа всяка тръба сама може да напълни басейна. Ако първата тръба е пусната в 8ч., а втората - три часа след нея, намерете в колко часа ще се напълни басейна.
Регистрирани потребители: Google [Bot]