inveidar написа:ganka simeonova написа: Но, явно така се държиш и с колегите си, в училище.
Да, Симеонова, така се държа. И така трябва. Айде лека.
Има една тема тук във форума, в която се коментира какъв трябва да бъде учителят по математика. Освен добър математик, какъвто Вие несъмнено сте, не е хич лошо и да проявява малко по-умерено отношение към събеседника си, бил той колега, ученик или съфорумник, без излишни грубости.Независимо, че става дума за виртуална комуникация.Писах мнението си по тази тема за учителите и в нея твърдях, че е много малко вероятно учители да обиждат . Но пък дали не греша, гледайки постовете Ви?Преди време ме нарекохте в прав текст неграмотна, защото не съм написала решението на една задача за прогресия със символите от LaTex.Задачата беше съвършено вярна и подобен коментар, дори и основателен, можеше да бъде поднесен малко по-културно, без такива крайни заключения. Не са единичен случай и обръщенията ви към ученици, потърсили помощ тук, с "бездарници". Не може пък всички да са на ти с математиката, може и да питат елементарни и смешни неща, но мисля, че дори и тогава не е редно да се обръщате с подобни думи.И накрая, но не на последно място по важност, ми се иска да се спра и на отправените от вас критики за допускане на правописни и пунктуационни грешки от потребители и съответно непризнаването им. Народът е казал по този случай "Присмял се хърбав на щърбав." Потребителката беше допуснала несъмнено пунктуационна грешка, от която наистина изречението придобиваше друг смисъл. От тази запетая се разрази спор, в който тя все пак призна пропуска си. А Вие къде в този форум признахте своите, които са често срещани в постовете Ви - цитираната дума впредвид и погрешната употреба на пълен и непълен член са част от тях.

За да има човек смелостта да коментира надменно чуждите грешки, касаещи правопис и пунктуация, а не решения на задачи, мисля, че самият той трябва да е безгрешен в това отношение. А Вие не сте.