Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

формули за съкратено умножение

Re: формули за съкратено умножение

Мнениеот ganka simeonova » 22 Окт 2011, 20:06

Това си е твое мнение, Стоянов. Защото, такъв ти е манталитетът. Лека вечер. Аз повече няма да пиша в тази тема,който иска да си пише. Не мисля, че особено с последните си постове, съм те засягала. Но, явно така се държиш и с колегите си, в училище.
ganka simeonova

Мнениеот ganka simeonova » 22 Окт 2011, 20:12

inveidar написа:Е, че какво му е на тонът?! Каквото повикало, такова се обадило. :evil:

Пише се "какво му е на тона".
ganka simeonova

Мнениеот inveidar » 22 Окт 2011, 22:51

ganka simeonova написа: Но, явно така се държиш и с колегите си, в училище.

Да, Симеонова, така се държа. И така трябва. Айде лека.
Аватар
inveidar
Математик

Рейтинг: 689

Мнениеот loving_math » 23 Окт 2011, 09:42

inveidar написа:
ganka simeonova написа: Но, явно така се държиш и с колегите си, в училище.

Да, Симеонова, така се държа. И така трябва. Айде лека.

Има една тема тук във форума, в която се коментира какъв трябва да бъде учителят по математика. Освен добър математик, какъвто Вие несъмнено сте, не е хич лошо и да проявява малко по-умерено отношение към събеседника си, бил той колега, ученик или съфорумник, без излишни грубости.Независимо, че става дума за виртуална комуникация.Писах мнението си по тази тема за учителите и в нея твърдях, че е много малко вероятно учители да обиждат . Но пък дали не греша, гледайки постовете Ви?Преди време ме нарекохте в прав текст неграмотна, защото не съм написала решението на една задача за прогресия със символите от LaTex.Задачата беше съвършено вярна и подобен коментар, дори и основателен, можеше да бъде поднесен малко по-културно, без такива крайни заключения. Не са единичен случай и обръщенията ви към ученици, потърсили помощ тук, с "бездарници". Не може пък всички да са на ти с математиката, може и да питат елементарни и смешни неща, но мисля, че дори и тогава не е редно да се обръщате с подобни думи.И накрая, но не на последно място по важност, ми се иска да се спра и на отправените от вас критики за допускане на правописни и пунктуационни грешки от потребители и съответно непризнаването им. Народът е казал по този случай "Присмял се хърбав на щърбав." Потребителката беше допуснала несъмнено пунктуационна грешка, от която наистина изречението придобиваше друг смисъл. От тази запетая се разрази спор, в който тя все пак призна пропуска си. А Вие къде в този форум признахте своите, които са често срещани в постовете Ви - цитираната дума впредвид и погрешната употреба на пълен и непълен член са част от тях. ;) За да има човек смелостта да коментира надменно чуждите грешки, касаещи правопис и пунктуация, а не решения на задачи, мисля, че самият той трябва да е безгрешен в това отношение. А Вие не сте. :)
loving_math
Напреднал

Рейтинг: 147

Мнениеот inveidar » 23 Окт 2011, 10:57

Никога не съм се смятал за безгрешен. Още повече, когато става дума за правопис!!! Не знам какво ви кара да мислите така. Въпреки тези мои пропуски в правописа, смея да твърдя, че никога не съм допускал това, което го мисля, да се разбере по друг начин. Грешни изводи съм правил, естествено. Човешко е да се греши. Но винаги съм си признавал грешките без да правя от това трагедия. И така е правилното. Айде, със здраве!
Аватар
inveidar
Математик

Рейтинг: 689

Мнениеот aleksandra2187 » 22 Апр 2015, 16:57

Здравейте, в 11 клас съм, но винаги имам накакви проблеми формулите и за това искам да ви попитам за тази (А + В)x^{2} Винаги ли се прилага, при условие, че има две числа/функции... на втора степен?

Пример: sinα /1 + cosα + 1 + cosα/ sinα = sinx^{2}α + (1+cosα)^{2} / sinα(1+cosα) =sinx^{2}α + 1 + 2cosα + cos^{2}α/sinα(1+cosα)=2(1+cosα)/sinα(1+cosα)=2/sinα

Това е цялото решение на задачата, но не може ли да се реши и така:
sinα /1 + cosα + 1 + cosα/ sinα = sinx^{2}α + 1+cosα^{2} = 1 + 1 = 2
aleksandra2187
Нов

Рейтинг: 1

Предишна

Назад към 7 клас