Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Задачи от работа и движение

Задачи от работа и движение

Мнениеот Гост » 16 Яну 2013, 16:33

Лодка и сал оптлавали едновременно от пристанище А по течението на една река към пристанище В. След като пристигнала в В, моторната лодка направила престой от 12min и се отправила срещу течението на реката към пристанище А. Намерете на какво разстояние от А лодката е срещнала сала, ако разстоянието от А до В е 50Km, скоростта на лодката в спокойна вода е 16km/h и скоростта на течението е 4km/h

По разписание влак изминава разстоянието от 360км между гарите А и В със скорост 90km/h. Един ден, след като изминал част от пътя, той направил принудителен престой от 15Min, след което увеличил скоростта си с 10km/h и пристигнал навреме в гара В. Намерете на какво разстояние от гара А влакът е направил престой.

Стругар трябвало да изработи за 15 дни определено количество детайли. Той увеличил дневната си норма с 20% и успял един ден преди срока да изработи 27 детайла повече. Намерете дневната норма на стругаря преди да я увеличи

Шивашка фирма сключила договор с търговска фирма за ушиване на определено количество мъжки ризи в определен срок. Дневната производителност на шивачките била 40 ризи. След първите 5 дена те преценили, че ако работят така, няма да успеят с 50 ризи. Затова увеличили дневната си норма с 10 ризи и изпълнили поръчката в срок. Намерете броя на ризите и срока, уговорени в договора.

Мерси
извинявам се ако има грешки, но използвам преводач защото нямам кирилица!!!
Гост

Re: Задачи от работа и движение

Мнениеот Гост » 17 Яну 2013, 15:28

Моля ви някой да ми помогне да ги реша, защото са ми за утре а само тези задачи ми останаха :(
Гост

Re: Задачи от работа и движение

Мнениеот Гост » 21 Яну 2013, 17:53

Някой ще ми помогне ли да ги реша? :roll:
Гост

Назад към 7 клас