Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Безплатни тестове за седми клас

Безплатни тестове за седми клас

Мнениеот iboB » 21 Май 2010, 20:09

Един сайт с който се занимавам малко по малко.

http://www.6-plus.com

В момента има няколко безплатни теста по математика и български език за седми клас. Ще добавя скоро още няколко, пак за седми клас. След лятната ваканция още тестове по още предмети за още класове :)

Ако имате коментар, забележка, или видите грешка, ще съм благодарен да споделите.
iboB
Нов

Рейтинг: 0

Re: Безплатни тестове за седми клас

Мнениеот ganka simeonova » 23 Май 2010, 14:00

Привет! :)
Не мисля, че в раздела: "Задачи с повишена трудност", задачите са такива.
Не видях нито една геометрична задача с нестандартно доп. построение.
22 и 23 зад. са с основни допълнителни построения, които има в повечето учебници.
Иначе, поздравления за начинанието.
ganka simeonova

Мнениеот amsara » 23 Май 2010, 17:36

Благодаря за инициативата, пробвах вчера първия вариант за първия модул по мат.Съвсем лесничък беше - 6,00 за 23 минути.Нищо че е лесен де , пак става за упражнение. :D Не съм пробвала нищо от тези по БЕЛ, ама силно се съмнявам там да изкарам 6. :oops: Все пак е много готина идеята.Ако можете обаче да качите преди изпитите наистина по-трудни задачи за втори модул по мат. ;)
Аватар
amsara
Математик

Рейтинг: 280

Мнениеот FlikoU » 24 Май 2010, 14:08

Моя резултат: 5,80 за 31 минути :?
FlikoU
Нов

Рейтинг: 1

Мнениеот iboB » 24 Май 2010, 21:34

Ганка, наистина задачите не са с повишена трудност като ниво "олимпиада" или нещо подобно, но са по-трудни от задачите за модул 1, а ми трябваше някакъв начин да ги разгранича от останалите, за да не се подлъжат посетителите на сайта. Не ми хрумна по-добро заглавие, но ако има предложения ще го сменя.

amsara, при положение че проверяването на задачи с по-сложно решение не може да се автоматизира, не мисля че си струва да слагам такива. С нищо сайтът няма да е по-добър от един сборник в това отношение, ако просто има набор от задачи. Все пак имам идеи за различен формат на задачи и въпроси с автоматизирана проверка и то не само по математика и след лятната ваканция ще има и такива.

FlikoU, ако си седми клас, поздравления :) Един приятел, който е завършил СМГ изкара срамното 5.40 на теста "с повишена трудност".
iboB
Нов

Рейтинг: 0

Назад към 7 клас