6x^2+7x+2
--------------- =
6x^2-x-2
ники написа:6x^2+7x+2
--------------- =
6x^2-x-2
kerry написа:[tex]... = \frac{(3x-2)+4}{3x-2}=1+\frac{4}{3x-2}[/tex]
kerry написа:[tex]... = \frac{(3x-2)+4}{3x-2}=1+\frac{4}{3x-2}[/tex]
ganka simeonova написа:В задачата се иска просто да се съкрати дробта. Никакво частно и остатък не се иска. Особено в 7 клас.
pipi langstrump написа:ganka simeonova написа:В задачата се иска просто да се съкрати дробта. Никакво частно и остатък не се иска. Особено в 7 клас.
Къде пише, че се иска това?
martin.nikolov написа:Очевидно задачата не е написана както трябва. И не става дума за формулата, това е нормално за човек който не пише формули редовно, но можеше едно с изречение да каже какво се иска в задачата.
Аз просто написах една възможна причина защо така е записан отговора. Никого не съм ангажирал с мнението си. А какво иска даден учител или учебник можем само да гадаем. И аз отдавна съм спрял да се учудвам от странни изисквания. Като "да се преведе във вид удобен за логаритмуване" в старите учебници.
Това което ме учудва обаче е теми като тази, а те не са една две. Майка пише от името на детето! Което е странно, защо не може сина да пусне задачата тук!
ники написа:6x^2+7x+2
--------------- =
6x^2-x-2
Е колко да е късно, няма и 8 години оттогаваS.B. написа:Извинете,аз се намесвам малко по-късно
Сигурно вече не е ученик.S.B. написа:2.Кой клас е въпросният ученик?
pal702004 написа:Е колко да е късно, няма и 8 години оттогаваS.B. написа:Извинете,аз се намесвам малко по-късноСигурно вече не е ученик.S.B. написа:2.Кой клас е въпросният ученик?
Регистрирани потребители: Google [Bot]