Имам 5 задачи по Математика за домашно, но не мога да си ги реша, а утре ще ме изпитват, ако може да ми ги решите бързо, ще съм ви много благодарен!
1. Сплав от 50кг. съдържа 30% никел, а друга сплав от 100кг. - 25% никел. Колко процента никел съдържа сплавта, получена при разтопяването и смесването на двете количества сплави?
Отг.: НЯМА ДАДЕН ОТГОВОР
2. От два разтвора на сол, единият от 10%, а другият от 15%, трябва да се получат 20кг. разтвор от 13%. По колко килограма трябва да се вземат от всеки разтвор?
Отг.: 8кг., 12кг.
3. Сплав от олово и мед тежи 15кг. и съдържа 45% олово. Колко олово трябва да се добави, за да се получи сплав, съдържаща 60% олово?
Отг.: 5.625кг.
4. В сплав медта е 35%, а в друга - 45%. Какъв е процентът на мед в сплавта, получена при смесването на 15кг. от първата и 35кг. от втората сплав?
Отг.: 42%.
5. При смесването на 1кг. 6° оцет с 1,5кг. друг вид оцет и 5кг. вода се получил оцет от 2,6°. Колко градуса е вторият вид оцет?
Отг.: 9°
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ТОВА СА ЗАДАЧИТЕ!!!
АКО МОЖЕ ДА МИ НАПРАВИТЕ С ТАБЛИЦА ЩЕ СЪМ ОЩЕ ПО БЛАГОДАРЕН!
АКО НЕ МОЖЕТЕ ДА ГИ НАПРАВИТЕ ВЪВ ФОРУМА НЯКАК СИ, ТО НЕ ЗНАМ ДАЖЕ ДАЛИ СТАВА, МОЖЕ ДА ГИ НАПРАВИТЕ В PAINT!

Меню