Сигурен съм че задачата е изключително проста, но точно в момента мозъка ми тотално прегря
Magni написа:Течението на река има скорост 3 km/h. От пристанище А на тази река, по течението, тръгва оторна лодка и се движи със скорост 14 km/h, стига пристанището В и се връща обратно. Намерете растоянитео между двете пристанища, ако времето на връщане е с 2 часа и 15 минути повече от времето на отиване.
Сигурен съм че задачата е изключително проста, но точно в момента мозъка ми тотално прегряНамерих скоростта по течението, срещу течението, направих си табличка, но нещо ми стана и не знам как да изразя това "ако времето на връщане е с 2 часа и 15 минути повече от времето на отиване"
Някой може ли само да ми подскаже?
Всъщност ако може цялото решение, за да го сверя с моето.
Magni написа:Ще може ли насоки за тези 2 задачи, защото и на тях стигам до 1 място, но не знам как да продължа. Изобщо тези задачи от движение не са ми ясни много много..
1: От хижа А тръгнал турист, който се движил със скорост 2,5 km/h. Един час по-късно по същия път след него тръгнал друг турист със скорост 4 km/h. Намерете колко часа след тръгването си вторият турист настигнал първият.
И втората:
В 8 часа покрай полицейски пост на пътя минал камион със скорост 36 km/h. В 10 часа и 40 минути в същата посока минала кола, която се движела със скорост 60 km/h. В колко часа и на какво разстояние от поста колата ще настигне камиона?
maieutiquer написа:Да се включа и аз с малко офтопик ;D
Готино е да виждаш хора, които се интересуват от това, с което ти се занимаваш и които са активни редовно тука, да знаеш, че само да ти потрябва нещо, има към кого веднага да се обърнеш за помощ :]
Регистрирани потребители: Google [Bot]