Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Как се решават неравенства ???

Как се решават неравенства ???

Мнениеот vankowe97 » 04 Май 2011, 19:41

Утре имам класна по математика. Но аз несам от тези които много учат и незнам как се решават еравенствата плс някой ако може да ми обясни... :)
vankowe97
Нов

Рейтинг: 0

Re: Как се решават неравенства ???

Мнениеот ganka simeonova » 04 Май 2011, 19:44

vankowe97 написа:Утре имам класна по математика. Но аз несам от тези които много учат и незнам как се решават еравенствата плс някой ако може да ми обясни... :)

Ти, нещо подиграваш ли се? Значи не учиш много и за една вечер някой ще ти ги налее?
ganka simeonova

Мнениеот vankowe97 » 04 Май 2011, 19:49

Несе подигравам просто ходих на 2 3 урока нш не разбрах... само да ми обясниш как става... :?: :?: :?:
vankowe97
Нов

Рейтинг: 0

Мнениеот ganka simeonova » 04 Май 2011, 20:06

vankowe97 написа:Несе подигравам просто ходих на 2 3 урока нш не разбрах... само да ми обясниш как става... :?: :?: :?:

1) Става бавно и последователно, не за една вечер. Лека нощ!
ganka simeonova

Re: Как се решават

Мнениеот dark.power » 04 Май 2011, 20:15

Ми като почнеш да решаваш задачата ако има дроби слагаш на всички знаменатели и ги превахваш и тека оставаш за нататък на чисто , ако имадроби , умножаваш числото пред тях е всяко едно от тях или ако е за формула я ползваш , но по-вероятно е да умножиш числото пред тях с свяко в скобата ... след като направиш това подрейдаш неравенството в 2 страни - лява и дясна като от дясно слагаш всичко в което има буквена част (x , y и т.н ) а от ляво тези без буквена част ... тук е най-важно да не объркаш знака ако едно число ( независимо е буквена част или не ) идва от срещоположната част се обръща знака му .. ако имаш наприме : 3x+3 > 7 - x . следващата стъпка е 3x+x > 7-3 а след това 4x > 4 и x=1 ... ако имаш отговор от две отрицателни цисла сленяш знака между тях ( < става > ) и числата полужителни ... друго не се сещам ако имаш въпроси питай !!! за сега не се сещам друго ако ти се сетиш пищи аз ще ти го обясня
dark.power
Нов

Рейтинг: 4

Re: Как се решават

Мнениеот Sara86 » 06 Май 2011, 11:51

dark.power написа: 4x > 4 и x=1

x>1 :mrgreen:
Аватар
Sara86
Фен на форума

Рейтинг: 9

Назад към 7 клас