pal702004 написа:За да се осигури еднозначност, е казано че $\sqrt 4=2$, а не $-2$. Защото често задават въпрос децата (и по форумите), защо $\sqrt 4=-2$ не е вярно, след като $(-2)\cdot (-2)=4$
Стига вече глупости, щом изучават отрицателни числа, съвсем нормално е да се зададе въпроса каква е стойността на горния израз при $x=-3$
Колко е $\sqrt{(-2)\cdot(-2)}$
Наистина стига глупости!
Наистина стига глупости! За какво спорите с мен?За това как е написан учебника ли???
Когато се пише един учебник освен материала по математика хората се съобразяват още и с "педагогика" ,"психология" , "методика" и много други работи.Ако на Вас не Ви харесва как е написан учебника и как е изложен материала ,то отправете претенциите си към авторите,не към мен!Дали са глупости или не -няма да спорим тук.Така се поднася материала и този начин трябва да се спазва при решаване на задачите.По- късно се добавя и това което Вие искате да кажете още от самото начало,а дали на Вас това Ви харесва или не е отделен въпрос!Казах Ви - претенциите не към мен,а към авторите на учебниците!
Между другото нищо не казах когато решихте задачата от олимпиадата в 4 клас с уравнение,въпреки,че уравнения се въвеждат едва в 6 клас.До тогава тези задачи се решават по друг начин,за който аз твърдя,че нямам необходимата методическа подготовка,но Вие винаги си мислите ,че децата не зависимо от кой клас са трябва да имат Вашата подготовка и мислене на изграден математик!
Никой любовен роман не е разплакал толкова много хора,колкото учебникът по математика.
Ако нещо мърда - това е биология,ако мирише -това е химия,ако има сила - това е физика,а ако нищо не разбираш - това е математика