Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Мога ли да помоля господата за упътване?

Мога ли да помоля господата за упътване?

Мнениеот Гост » 02 Май 2022, 09:03

Добър ден, приятели мои. От доста време решавам един сборник и се спънах на една задача, която наистина не знам как да реша. Опитах да я реша със средни отсечки, подобни триъгълници, допълнителни построения, но без резултат (явно аз греша някъде). Проблемът е, че няма кой да ме побутне, защото на учителя ми по математика не му се занимава с мен и желанието ми да изучавам този прекрасен предмет. Ще съм благодарен за помощта. Няма да разписвам условие, ще дам снимка на задачата, защото е съпроводена и с пертеж. Благодаря на господата в този форум и Ви желая всичко добро.
Прикачени файлове
IMG_20220427_220405_1.jpg
IMG_20220427_220405_1.jpg (465.39 KiB) Прегледано 425 пъти
Гост

Re: Мога ли да помоля господата за упътване?

Мнениеот Гост » 02 Май 2022, 09:04

Гост написа:Добър ден, приятели мои. От доста време решавам един сборник и се спънах на една задача, която наистина не знам как да реша. Опитах да я реша със средни отсечки, подобни триъгълници, допълнителни построения, но без резултат (явно аз греша някъде). Проблемът е, че няма кой да ме побутне, защото на учителя ми по математика не му се занимава с мен и желанието ми да изучавам този прекрасен предмет. Ще съм благодарен за помощта. Няма да разписвам условие, ще дам снимка на задачата, защото е съпроводена и с пертеж. Благодаря на господата в този форум и Ви желая всичко добро.

Да допълня - говоря за 9 зад! :)
Гост

Мнениеот ammornil » 02 Май 2022, 10:14

С изключение на един, всички мои преподаватели по математика бяха жени, отлични математици и още по-добри учители. Малко ми е странно, че въпросът Ви е само към "господата".
Screenshot 2022-05-02 091104.png
Screenshot 2022-05-02 091104.png (121.62 KiB) Прегледано 420 пъти
[tex]\color{lightseagreen}\text{''Който никога не е правил грешка, никога не е опитвал нещо ново.''} \\
\hspace{21em}\text{(Алберт Айнщайн)}[/tex]
Аватар
ammornil
Математик

Рейтинг: 1776

Мнениеот Гост » 02 Май 2022, 10:56

ammornil написа:С изключение на един, всички мои преподаватели по математика бяха жени, отлични математици и още по-добри учители. Малко ми е странно, че въпросът Ви е само към "господата".

Мерси за решението! А мога ли само да знам защо AM=MN=NB?
Гост

Мнениеот ammornil » 02 Май 2022, 11:35

Гост написа:
ammornil написа:С изключение на един, всички мои преподаватели по математика бяха жени, отлични математици и още по-добри учители. Малко ми е странно, че въпросът Ви е само към "господата".

Мерси за решението! А мога ли само да знам защо AM=MN=NB?

Защото отсечка не може да е равна на точка, следователно има печатна грешка в условието и следва да се чете [tex]AM=MN=NB[/tex] вместо [tex]AM=M[/tex] и [tex]N=NB[/tex].
[tex]\color{lightseagreen}\text{''Който никога не е правил грешка, никога не е опитвал нещо ново.''} \\
\hspace{21em}\text{(Алберт Айнщайн)}[/tex]
Аватар
ammornil
Математик

Рейтинг: 1776

Назад към 8 клас