Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Геометрия

Геометрия

Мнениеот Гост » 02 Май 2013, 21:36

Здрасти на всички.Та имам няколко задачи за вас , които не можах да реша от домашното ми , от което зависи оценката ми и ште(копчето за шт не работи) съм много благодарен на човека,който ги реши.Ето ги задачите:
Две окръжности - к1(А;R) и к2(B;r) се допират външно.Централата им АВ пресича к2 в т.К,а през К е построена допирателна t на к2.Да се намери радиусът на трета окръжност,която се допира външно до к1 и к2 и до t. Отговора е : r/R*(R+r).

Окръжност се допира до две съседни страни на квадрат и дели всяка от другите две страни на две отсечки по 2см и 23 см.Да се намери радиусът на окръжността. Отговор:17 см.

Две окръжности с радиуси R и r се допират външно в т.А.Допирните им точки с една от обштите им допирателни са В и С. да се докаже, че окръжността , вписана в криволенейния триъгълник АВС има радиус x=Rr/(√R+√r)^2. (^2 oзначава, че е на квадрат).

Даден е триъгълник АВС с ъгъл С=90 градуса.Построни са ъглополовяштата АD,а през D-права,успоредна на АС ,която пресича АВ в т.Е.Да се намери АС,ако АЕ=15 см и СD=12 см.Отговор=24 см.
Гост

Re: Геометрия

Мнениеот admin » 03 Май 2013, 06:43

Може ли чертежи?
И вие на коя задача до къде стигате?
Аватар
admin
Site Admin

Рейтинг: 207

Мнениеот Гост » 03 Май 2013, 11:38

В точно това е проблема- не знам дали чертежите ми са верни. И стигам до решение,което не съответства с отговора. Ако вце пак искате да видите чертежите ми кажете как да ги постна и ште го направя.
Весели празници.
Гост

Мнениеот admin » 05 Май 2013, 14:23

Вече може и гостите да прикачват.
Аватар
admin
Site Admin

Рейтинг: 207

Мнениеот Гост » 06 Май 2013, 19:04

Моля ви никой ли не може да ги реши? Наистина е спешно,ако можех да ги реша сам,повярвайте ми нямаше да ви моля в момента. :oops:
Гост

Мнениеот Гост » 08 Май 2013, 19:47

Решох първата и последната.Никой ли няма да помогне за другите?:
Гост

Назад към 9 клас