Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Задача

Задача

Мнениеот Гост » 31 Май 2018, 14:12

Страните на триъгълник ABC имат дължини AB = 7 и BC = 9. BL е вътрешната ъглополовяща на ъгъл B. Какви са дължините на отсечките AL и CL?
Гост

Re: Задача

Мнениеот Davids » 31 Май 2018, 14:50

Мисля, че една страна си изтървал. Така не е дефиниран триъгълникът :P
*Нещо непосредствено и интересно, привличащо вниманието на читателя и оставящо го с приятна топла усмивка на лицето.*
----
Вече не го правя само за точката. :lol:
Davids
Математик

Рейтинг: 2552

Мнениеот S.B. » 31 Май 2018, 15:24

Гост написа:Страните на триъгълник ABC имат дължини AB = 7 и BC = 9. BL е вътрешната ъглополовяща на ъгъл B. Какви са дължините на отсечките AL и CL?

На 25.05.2018 г.в 21:43 , лично аз Ви отговорих,че условието не е пълно и ,че ако искате да намерите АL и CL трябва да знаете страната AC.Toгава ми отговорихте ,че условиетоп е правилно и предложихте да се реши с Талес,което е невъзможно.Изглежда провеждате "тест" кой каква памет има в този форум!
Последна промяна S.B. на 31 Май 2018, 15:49, променена общо 2 пъти
Никой любовен роман не е разплакал толкова много хора,колкото учебникът по математика.
Ако нещо мърда - това е биология,ако мирише -това е химия,ако има сила - това е физика,а ако нищо не разбираш - това е математика
Аватар
S.B.
Математик

Рейтинг: 5326

Мнениеот Гост » 31 Май 2018, 15:25

S.B. написа:
Гост написа:Страните на триъгълник ABC имат дължини AB = 7 и BC = 9. BL е вътрешната ъглополовяща на ъгъл B. Какви са дължините на отсечките AL и CL?

На 25.05.2018 г.в 21:43 , лично аз Ви отговорих,че условието не е пълно и ,че ако искате да намерите АL и BL трябва да знаете страната AB.Toгава ми отговорихте ,че условиетоп е правилно и предложихте да се реши с Талес,което е невъзможно.Изглежда провеждате "тест" кой каква памет има в този форум!

Ама AB е равно на 7 см.
Гост

Мнениеот S.B. » 31 Май 2018, 15:37

Ама AB е равно на 7 см.

Предполагам,че можеш да броиш до 3:първо:АB = 7;второ BC =9;трето :?: На колко е равна третата страна АC?Защо се правиш ,че не разбираш за какво става дума !Ако не знаеш дължината на АC на кафе ли ще гадаеш дължините на отсечките на които тя се дели?Можеш да получш само отношението [tex]\frac{АL}{CL}[/tex] = [tex]\frac{7}{9}[/tex] и до тук!Казах ти го на 25.05.
Никой любовен роман не е разплакал толкова много хора,колкото учебникът по математика.
Ако нещо мърда - това е биология,ако мирише -това е химия,ако има сила - това е физика,а ако нищо не разбираш - това е математика
Аватар
S.B.
Математик

Рейтинг: 5326

Мнениеот KOPMOPAH » 31 Май 2018, 20:43

Ако в някой учебник или сборник, гъмжащ от печатни грешки, се е промъкнала такава задача, то единственият правилен отговор е $AL=\frac 7{16}AC$, $CL=\frac 9{16}AC$, $AC \in (2;16)$ - сети се защо...
Намерете [tex]\lim_{n \to \infty}sin(2\pi e n!)[/tex]

Не бъркай очевидното с вярното! Очевидно е, че Слънцето обикаля Земята, ама не е вярно...
Когато се чудиш как да постъпиш, постъпи както трябва!
Аватар
KOPMOPAH
Математик

Рейтинг: 3158

Назад към 9 клас