Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Домашно по мат....

Домашно по мат....

Мнениеот Гост » 23 Юни 2014, 22:00

Спешно е в последния момент намерих този сайт...Помагайте
Гост

Re: Домашно по мат....

Мнениеот Гост » 23 Юни 2014, 22:03

dom.jpg
А не се е качил...Сега трябва да стане
dom.jpg (113.31 KiB) Прегледано 426 пъти
Гост

Мнениеот Гост » 24 Юни 2014, 07:10

Хайде де никой ли няма......
Гост

Мнениеот MENKA » 24 Юни 2014, 07:37

1.Намерете лицето на т-ка по хероновата формула
2.Изразете лицето S=P*r
3.Изразете лицето S=c*b*sin β
4.Лицето чрез височината.
MENKA
Математиката ми е страст

Рейтинг: 219

Мнениеот Гост » 24 Юни 2014, 17:47

Това за 1ва зад. само? Благодаря все пак!!!
Гост

Мнениеот Гост » 25 Юни 2014, 14:33

Ще може ли някой да помогне с останалите, защото ми трябват за утре. Ще съм Ви изключително благодарен!
Гост

Мнениеот monika_at » 25 Юни 2014, 15:09

Аз лично не! Това не е помощ, а гадно и нагло преписване на вариант, който ти е попаднал за изпитване. Как се сети последния ден за оформяне?
"Колкото повече изследваме Вселената, толкова по-ясно става, че е единична мисъл на велик математик!"
Сър Джеймс Джинс
Аватар
monika_at
Професор

Рейтинг: 936

Мнениеот Гост » 25 Юни 2014, 21:57

Какво значение има...Тази оценка решава съдбата ми в дипломата и не ми е попаднал...Дадоха ми да го реша но явно така ще си остана...Ей заядливи учители, лесно е като държиш в ръцете си някого...... :/
Гост

Мнениеот Knowledge Greedy » 25 Юни 2014, 22:38

1. Колежката MENKA достатъчно добре е упътила нуждаещия се. Каква помощ повече?
Да напишем Хероновата формула? Сам не можеш ли да намериш [tex]p[/tex] ?

2. Във втората означаваме лявата страна [tex]y= 5x^2-6x+1[/tex] и чертаем графиката. Интересуват ни точките от тази графика, които са над абсцисната ос. За тях [tex]y\ge 0[/tex]. Отговор ще са техните абсциси. Два интервала съдържащи - единия минус безкрайност, а другият - плюс безкрайност.

За метода на интервалите [tex](x-5)(x-2)^2(x-3)(x+1)<0[/tex]
трябва да се подредят числата [tex]5[/tex], [tex]3[/tex] и [tex]-1[/tex] на числовата ос, след което сред интервалите с краища точките отговарящи на тези числа , избираме интервалите които съдържат отговорите. Числото [tex]2[/tex] изключваме, защото при него се получава [tex]0<0[/tex] , което не е вярно.

3. В трета имаше едни такива числа [tex]C_{9}^{5}[/tex] и [tex]C_{12}^{3}[/tex]. Трябва да се пресметнат и да се умножат.
Защо? Ами защото имаше такава задача за правилото за умножение - за да се получат всички възможности.

4. И тази е супер лека. Трябва да се раздели броят [tex]C_{6}^{3}[/tex] на начините , по които можем да извадим [tex]3[/tex] черни топки измежду [tex]6[/tex], на броя [tex]C_{11}^{3}[/tex] на всички възможни начини за изваждане на тройка топки измежду [tex]11[/tex] общо.
Knowledge Greedy
Професор

Рейтинг: 2830

Мнениеот Knowledge Greedy » 25 Юни 2014, 22:55

Не разбирам оценката ти за учителите.
Гост написа:...Ей заядливи учители, лесно е като държиш в ръцете си някого...... :/
Не им се плаща да се заяждат, а да предадат поне част от знанията си.
Feci, quod potui, faciant meliora p0tentes.
Сторих каквото можах, по-добрите по-добро да направят.
Knowledge Greedy
Професор

Рейтинг: 2830

Мнениеот math10.com » 30 Юни 2014, 21:05

Гост написа:.....Ей заядливи учители, лесно е като държиш в ръцете си някого...... :/

Заяждане е когато ти знаеш много ,но знанията ти са некоректно оценени.Заяждане е и когато ти знаеш много, но учителя ти неистово търси нещичко ,за което да ти намали оценката и да започне да ти обяснява колко важно е то за предмета му и как без него не става.
Но в твоя случай мисля ,че просто учителя ти те кара да научиш нещо , каквото и да било за да ти повиши оценката.......
Това са 4 формули за 1-ва задача, едната от който е още от 5-ти клас.Как се решава квадратно уравнение и след това как се разлага квадратен тричлен и използване на метод на интервалите във 2-рата , а 3-та и 4-та можеш и с налучкване да ги решиш
math10.com
Математиката ми е страст

Рейтинг: 815

Назад към 10 клас