prodanov написа:...
2) [tex]x^4 - 4x + 3[/tex]
В учебника не е така, има корен от 3.
martin.nikolov написа:Също така не може да делиш на x.
prodanov написа:остава единствено [tex](x-1)^2[/tex].
Тъй като е от четна степен (...???...) няма интервал. Много шантаво е описано в учебника и хич не разбирам обяснението, но значението.
Т.е според това, което съм получил, [tex]x \in (-\infty , +\infty )[/tex]. Ако задачата е грешна, но и моето решение, ще се радвам някой да ме поправи.![]()
amsara написа:ptj,a zashto reshi, che stava rech za osmoklasnici? Temata e pusnata v razdel 10 klas..
amsara написа:ptj,az ne sym go stignala naistina 10-ti klas,dosta dalech sym ot nego,no pyk ti spored napisanoto v drugi tvoi postove - otdavna si go podminal.Toest pred men stoqt dosta neizucheni kato material neshta, a pred teb - eventualno nqkoi pozabraveni.Davai togava ot strah ot neznanie pri men ili ot pozabravqne pri teb da ne se obajdame izobshto.Nikyde ne pishe v pravilata na foruma, koi spored vyzrastta si i klasa si v uchilishte v koi temi moje da se obajda.
Pri zadachi za po-golemite klasove se vkliuchvam samo ako sym ubedena v pravotata si.Nima ne se iziskva ot edin sedmoklasnik idealno da znae, che pri neravenstva ne moje da deli na x, kakto i tova, che uravnenie ot vida X^2+4=0 nqma koreni 2 i -2? Ako otgovoryt na tozi moi vypros e da, ne vijdam prichina da ne spodelq nai-dobronamereno s desetoklasnika prodanov onova, koeto se uchi oshte v 7 klas.
ptj написа:Не се връзвай. Разбира се, че се шегувах. Може да пишеш навсякъде, където ти е интересно. И да не си убедена в знанията си или направиш грешка, някой друг ще ти я покаже. В това няма нищо лошо.
П.П. Имаш една задачка за "Цветните числа", която още чака.
Мартин Никовски написа:...

allier написа:Двойните корени (или четни, по-общо) само трябва да се проверят дали са решения на оригиналното неравенство или не. След това си ги отбелязваш върху числовата ос, ако са ти решения ги заграждай например, ако не са - сложи едно малко кръстче. После като правиш окончателния отговор с интервали съответно внимаваш да включиш заградените числа и да изключиш кръстчетата. Ето например пробвай се на това неравенство и си напиши цялото решение:
[tex]\frac{(x-1)(x-2)^2(x-3)}{x(x-1)(x-4)^3 } \le 0[/tex]

Регистрирани потребители: Google [Bot]