здр,какъв е шанса да ми се паднат 4 валета на белот при положение че аз съм 3, в тази игра в началото се раздават по 5 карти на 4 човека,а после по още три
martin123456 написа:как точно се играеше на белот? с колко карти и се раздават по 1 на играч, после на следващ и тн, нали?
Играе се от 4 играча в отбори по двойки картите са 32.В началото се раздават по 3 карти на всеки по посока обратна на часовниковата стрелка след това по още 2 карти на всеки пак по посока обратна на часовниковата стрелка.Следва наддаване за да се определи на какво ще се играе(без коз, всичко коз или на боя).След като се определи се раздават отново по три карти на всеки по посока обратно на часовниковата стрелка.
shishobakshisho, Няма значение, че си 3ти (или 1ви). Да ти се паднат 4 валета от 5 карти, шанса е: (5/4) . 1.2.3.4/32.31.30.29 А да ти се паднат от 8 карти: (8/4) . 1.2.3.4/32.31.30.29 =
И аз получавам 0.0019. Просто съм разписал формулите по-прост начин: вер. да се паднат 4 валета точно от 4 карти * броя варианти това да стане ако имаме повече от 4 карти ( в случея имаме 8).