Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Въпрос относно учебниците по математика

Въпрос относно учебниците по математика

Мнениеот Mr.G{}{}Fy » 16 Май 2011, 20:57

Може да ви се стори тъпичък въпроса,но кое издателство учебници според вас са най-хубави за профилирана подготовка? Защо? Или всички са ви еднакви?
Питам това тъй като в 8-ми клас бях по учебник на анубис и той ми се струва доста по-сложен за 8-класник отколкото сегашния ми за профилирана подготовка ,който е на Архимед? :) :) :)
Mr.G{}{}Fy
Математиката ми е страст

Рейтинг: 16

Re: Въпрос относно учебниците по математика

Мнениеот ganka simeonova » 16 Май 2011, 20:59

Учебниците на Архимед са добри, относно методическа гледна точка и решени задачи. Но, за упражнение нямат достатъчен набор от задачи.
За ПП Анубис, Просвета и Регалия:)
Поне за мен:)
ganka simeonova

Мнениеот Mr.G{}{}Fy » 16 Май 2011, 21:06

ganka simeonova написа:Учебниците на Архимед са добри, относно методическа гледна точка и решени задачи. Но, за упражнение нямат достатъчен набор от задачи.
За ПП Анубис, Просвета и Регалия:)
Поне за мен:)

Благодаря за отговора :) А испускам ли много,като съм по учебника на архимед ? В смисъл такъв,че аз си решавам и от сборници от форума и т.н... т.е. Има ли нещо кой знай какво интересно в тях или ?
П.П. И знаете ли по кой учебник учат в правец??? Тъй като госпожата каза,че ще ми донесе учебника,по който учели там и че била сериозна подготовката им ? :)
Mr.G{}{}Fy
Математиката ми е страст

Мнениеот baroveca » 16 Май 2011, 21:27

Ами аз в момента съм 11 клас и математиката ми е ЗП(за жалост математиката не ми е профил, а географията) и като гледам учебника не е лош. Въпреки че аз работя отделно с учебника за ПП, мисля, че като примери и решени задачи -става. Днес се сдобих и с учебник на Просвета за 11ПП клас и мога да кажа,че в някои отношения е много по-добър от този на Архимед. Има задачи в отделно формулирана тема от даден раздел, които са давани на конкурсни изпити. Тъй като авторите на учебника са преподаватели в СУ, бързо се досещате,че има задачи, които са давани на изпити в този университет. Не съм работил с учебник на Анубис от 8 клас- по старата програма, когато съм проспивал часовете по математика и чак сега осъзнавам какъв глупак съм бил!, и не мога да изкажа мнение. :)
baroveca
Математиката ми е страст

Рейтинг: 13

Мнениеот strangerforever » 16 Май 2011, 21:32

Така или иначе, вече 20 % от знанията се придобиват от училище (преподаване, учебници) и 80 % от самоподготовка. За мен лично не е от голямо значение, какъвто и да е учебникът, никога няма да е достатъчен, а дори и да е най-лошият, имаш ли достъп до Интернет - имаш достъп до (почти) цялата информация. :)
Аватар
strangerforever
Математиката ми е страст

Рейтинг: 40

Мнениеот baroveca » 16 Май 2011, 21:37

strangerforever написа: имаш ли достъп до Интернет - имаш достъп до (почти) цялата информация. :)

Така е, но според мен друго си е учител да ти го обясни- показва ти и хитринки и разни други неща. Ето например г-жа Симеонова вчера ми показа две неща, които не знаех,но вече знам! Но,разбира се, както ти каза, самоподготвката си е в основата.
baroveca
Математиката ми е страст

Рейтинг: 13

Мнениеот strangerforever » 16 Май 2011, 21:39

Така е, но както и да го погледнеш, в училище се преподават по-общи знания и се решават по-общи и основни задачи, независимо колко специализирано е, никой не може да се занимава с въпросите на всеки един ученик, с проблемите му и т.н., докато в Интернет търсиш това, което ти трябва, това, което искаш да научиш и да разбереш и вече информацията дори е доста тясно специализирана в много от областите, но да, разбрах ти мисълта, има какво да се научи и от учебния процес, както казах, отделям му 20 % ;р
Аватар
strangerforever
Математиката ми е страст

Рейтинг: 40

Мнениеот Mr.G{}{}Fy » 16 Май 2011, 21:43

strangerforever написа:Така е, но както и да го погледнеш, в училище се преподават по-общи знания и се решават по-общи и основни задачи, независимо колко специализирано е, никой не може да се занимава с въпросите на всеки един ученик, с проблемите му и т.н., докато в Интернет търсиш това, което ти трябва, това, което искаш да научиш и да разбереш и вече информацията дори е доста тясно специализирана в много от областите, но да, разбрах ти мисълта, има какво да се научи и от учебния процес, както казах, отделям му 20 % ;р

Така е,но мисълта ми беше да не би да има някакви задачи,които са на някакво много по-голямо ниво от нормалното и да става така,че да пропусна тези задачи,тъй като няма от къде да знам точно какъв вид са задачите ... Аз си разглеждам дадени задачи,но да не стане така,че да пропусна нещо важно :)
Mr.G{}{}Fy
Математиката ми е страст

Мнениеот Mr.G{}{}Fy » 20 Май 2011, 19:04

strangerforever написа:Така или иначе, вече 20 % от знанията се придобиват от училище (преподаване, учебници) и 80 % от самоподготовка. За мен лично не е от голямо значение, какъвто и да е учебникът, никога няма да е достатъчен, а дори и да е най-лошият, имаш ли достъп до Интернет - имаш достъп до (почти) цялата информация. :)

А относно тази информация ... Какво търсите вие в интернет т.е. в други форуми ли се ровите,търсите си задачи ли,четете теория? Ако може малко обяснения може да ми е от полза някоя препоръка и евентуално ако се ровите из сайтове търсите задачи и т.н. бихте ли казали кои са тези сайтове ? Благодаря предварително :)
Mr.G{}{}Fy
Математиката ми е страст

Мнениеот ganka simeonova » 20 Май 2011, 20:58

Mr.G{}{}Fy написа:А относно тази информация ... Какво търсите вие в интернет т.е. в други форуми ли се ровите,търсите си задачи ли,четете теория? Ако може малко обяснения може да ми е от полза някоя препоръка и евентуално ако се ровите из сайтове търсите задачи и т.н. бихте ли казали кои са тези сайтове ? Благодаря предварително :)

Аз лично много неща научих от стария форум, където пишеха страхотни хора. Не, че сега и в новия няма понякога хубави задачи.
Надявам се админът да не ми се разсърди, но ще пусна линк към един сайт, когото смятам че е бъкан с хубави и интересни задачи :)

http://estoyanov.net/forum/index.php
ganka simeonova

Назад към 10 клас